Obavijesti

News

Komentari 4

Kupite li knjige preko interneta stići će vam na kućnu adresu

Kupite li knjige preko interneta stići će vam na kućnu adresu
1

Na Mondo.hr trebate samo upisati naziv škole djeteta, razred koji će pohađati, a Mondo će vam izlistati sve udžbenike i radne bilježnice koje će mu biti potrebne

VIDEO

Za razliku od prije pet ili deset godina, nijedna od 11 osnovnih škola u Slavonskom Brodu više ne nabavlja niti osigurava udžbenike za sadašnje ili buduće đake. Sve oko udžbenika i školskog pribora prepušteno je roditeljima, a neke škole pomažu roditeljima da udžbenika lakše nabave bez nepotrebnog čekanja u dugim redovima pred knjižarama.

Rekla nam je to Vesna Šimić, ravnateljica slavonskobrodske Osnovne škole “Vladimir Nazor”.

- Roditeljima damo popis i oni dalje rješavaju kupnju knjiga - rekla nam je ravnateljica brodske škole.

Slična situacija je i u ostalim hrvatskim školama s čijim smo ravnateljima razgovarali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Učenici će, kao i svake godine, na stranicama škole i oglasnoj ploči dobiti popis udžbenika koje mogu koristiti iduće školske godine. Ne trebaju se brinuti. Nakon toga roditelji biraju kako će i gdje knjige kupiti - objašnjava Slađana Švajda, ravnateljica Osnovne škole “Stjepan Radić” iz Čaglina pokraj Požege.

Osim što žele izbjeći gužve koja nastaju kad se knjige kupuju u posljednji čas, neposredno prije početka školske godine, roditeljima je također važno da komplete knjiga mogu plaćati na rate. Mondo.hr internet supershop upravo to i nudi svim roditeljima i učenicima.

Bez gužvi u knjižarama i čekanja u dugim redovima, školske udžbenike možete kupite na najjednostavniji i najbrži način. Na Mondo.hr trebate samo upisati naziv škole vašeg djeteta, razred koji će pohađati, a Mondo će vam izlistati sve udžbenike i radne bilježnice koje će mu biti potrebne prema službenom popisu škole, kao i sve omote koji odgovaraju izabranim udžbenicima. Ubacite ih u košaricu i kupnja je gotova. Udžbenici će stići na kućnu adresu, i to besplatno u terminu koji sami odaberete, pa bezbrižno možete otići na godišnji odmor i dostavu dogovoriti nakon povratka s odmora.

Za dostavu knjiga možete odabrati termine prije ili poslije početka školske godine. Isporuke do početka školske godine su:

Od 6. do 14. kolovoza, od 17. do 21. kolovoza, od 24. do 28. kolovoza i od 31. kolovoza do 4. rujna 2015. godine.

Isporuke nakon početka školske godine su: od 7. do 11. rujna, od 14. do 18. rujna, od 21. do 25. rujna, od 28. rujna do 2. listopada i od 5. do 9. listopada 2015. godine.

Neke škole i vrtići već su roditeljima podijelili popise potrebnih udžbenika kako bi im olakšali kupovinu.

Dječji vrtići u Zadru počeli su dijeliti popis udžbenika za predškolce koji će prvašići postati sljedeće akademske godine, a i neke škole su već podijelile popise u tiskanom obliku.

Ostali se moraju snaći tako da nađu popis udžbenika na internetskim stranicama škole i isprintaju ga sami.

- Svaka zadarska osnovna škola, pa tako i OŠ Zadarski otoci, postavila je popis potrebnih udžbenika na stranicama svoje škole. To je praksa već nekoliko godina i smatram da je poštena jer se učenicima tako ne nameće određeni izdavač, nego im se dopušta da sami odaberu kod koga će knjige kupiti ili ih naručiti online - rekao nam je Davor Barić, ravnatelj Osnovne škole Zadarski otoci. Na karlovačkom području neke će škole to tek učiniti.

- Još nismo započeli s narudžbom udžbenika za sljedeću školsku godinu niti smo raspisali ikakve natječaje. Kao i ranijih godina, učitelji odabiru one udžbenike za koje smatraju da su najkvalitetniji te njih i naručujemo – rekao je Danko Pavlačić, ravnatelj karlovačke Osnovne škole Banija.

Neke će škole objaviti iste popise kao i prošle godine jer se udžbenici za ovu godinu nisu sadržajno mijenjali.

- Što se tiče udžbenika za iduću školsku godinu, ne bi trebalo biti nikakvih izmjena. Lanjski izbor vrijedi za iduće četiri godine - rekao nam je Đuro Baloević, ravnatelj Osnovne škole “Vjekoslav Parać” u Solinu.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.