Obavijesti

News

Komentari 266

Kupleraj u državnom stanu? Našli gaćice, vibratore, alkohol

Kupleraj u državnom stanu? Našli gaćice, vibratore, alkohol
1

Država ne zna tko se stanom već godinama besplatno koristi. Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje

VIDEO

Seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića i cigarete pronađeni su u stanu na možda najatraktivnijoj adresi u Hrvatskoj - Trgu bana Jelačića broj 1. I to ne bi bilo toliko neobično da vlasnik spomenutog stana nije - država.

No, kako je doznao HRT, ista država ne zna tko se stanom već godinama besplatno koristi. Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje. 

- Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama. Očito je to prostitucija, kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević. 

Marić: Ovako više neće ići

Ministar državne imovine Goran Marić poručuje - ovakva otkrića nas ne iznenađuju, ali napominje i da "ovako više neće moći".

- Praksa otimanja je gotova, postoji odgovornost prema državnoj imovini i ona se ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa, kazao je. 

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna. 

- Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost kako svi znamo još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima, dodaje Volarević. 

Sve su prijavili policiji

U Ministarstvu poručuju - reda mora biti i otkad se on uvodi  - država samo od iznajmljivanja stanova zaradi više od 100 milijuna kuna na godinu. No, reda mora biti i u imovinskim karticama ministara, zbog čega se ministra Marića već danima proziva. 

- O rekonstrukciji odlučuje predsjednik Vlade, a ja odlučujem isključivo o poslu svojem koji je golem, odgovoran i dragocjen za Hrvatsku. Vrijeme će pokazati kako ga radim, a vrijeme je najbolji pokazatelj za sve, kazao je Marić. 

Uvođenje reda u državnoj imovini, poručuje ministar, nastavlja se, a slučaj s početka priče prijavljen je policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca