Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
266 komentara

Kupleraj u državnom stanu? Našli gaćice, vibratore, alkohol

Država ne zna tko se stanom već godinama besplatno koristi. Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
266 komentara

Seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića i cigarete pronađeni su u stanu na možda najatraktivnijoj adresi u Hrvatskoj - Trgu bana Jelačića broj 1. I to ne bi bilo toliko neobično da vlasnik spomenutog stana nije - država.

No, kako je doznao HRT, ista država ne zna tko se stanom već godinama besplatno koristi. Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje. 

- Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama. Očito je to prostitucija, kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević. 

Marić: Ovako više neće ići

Ministar državne imovine Goran Marić poručuje - ovakva otkrića nas ne iznenađuju, ali napominje i da "ovako više neće moći".

- Praksa otimanja je gotova, postoji odgovornost prema državnoj imovini i ona se ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa, kazao je. 

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna. 

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

- Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost kako svi znamo još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima, dodaje Volarević. 

Sve su prijavili policiji

U Ministarstvu poručuju - reda mora biti i otkad se on uvodi  - država samo od iznajmljivanja stanova zaradi više od 100 milijuna kuna na godinu. No, reda mora biti i u imovinskim karticama ministara, zbog čega se ministra Marića već danima proziva. 

- O rekonstrukciji odlučuje predsjednik Vlade, a ja odlučujem isključivo o poslu svojem koji je golem, odgovoran i dragocjen za Hrvatsku. Vrijeme će pokazati kako ga radim, a vrijeme je najbolji pokazatelj za sve, kazao je Marić. 

Uvođenje reda u državnoj imovini, poručuje ministar, nastavlja se, a slučaj s početka priče prijavljen je policiji.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message