Obavijesti

Promo sadržaj

Kupujete na webu? Obavezno pročitajte!

Kupujete na webu? Obavezno pročitajte!
3

U Hrvatskoj postoji samo jedna organizacija koja je ovlaštena za izdavanje europske oznake povjerenja EMOTA i podjelu oznake CERTIFIED SHOP® koja vam pomaže kupovati kod pouzdanih trgovaca

Hrvatska je jedna od zemalja EU u kojoj web trgovci mogu pridobiti europsku oznaku EMOTA, a s njom i nacionalnu oznaku povjerenja CERTIFIED SHOP®. Time se i naši trgovci mogu pridružiti zajednici 17.000 trgovaca s ovom europskom oznakom sigurne kupovine.

Kupujete na webu? Onda ste se već puno puta upitali jesu li vaši podaci sigurni i je li trgovac zaista vrijedan vašeg povjerenja. Upravo zato, u Hrvatskoj je u travnju 2016. godine pokrenuta neovisna institucija Shopper's Mind Hrvatska koja je dobila licencu za podjelu oznake EMOTA.

Oprez - nisu sve oznake povjerenja iste!

 

Vrlo je važno da znate prepoznati oznaku povjerenja koja vas zaista štiti kao kupca! Neke oznake se mogu jednostavno kupiti, i tako ne pružaju kupcima nikakvu sigurnost već samo izgledaju lijepo na stranici trgovaca. Opet, druge oznake koje se dijele na hrvatskom tržištu imaju u pozadini neki način provjere trgovine, ali se on odnosi uglavnom samo na tehničke karakteristike web shopa.
CERTIFIED SHOP® oznaka mora biti postavljena tako, da sa klikom na nju u svakom trenutku dolazite do aktivnog certifikata trgovca!

Oznake EMOTA i CERTIFIED SHOP® podjeljuju se trgovcima koji:
•    dostižu visoke ocjene kupaca koje se provjerava kroz anketu o zadovoljstvu neposredno nakon obavljene kupovine
•    dostižu visoku sukladnosti s europskim tehničkim standardima sigurne web kupovine
•    imaju pozitivnu ocjenu iskustva skrivenog kupca

Ovaj trostruki „test“ trgovina koje su u certifikacijskom postupku može trajati i do mjesec dana, ali zato web trgovac dobiva certifikat i oznaku koja zaista označava sigurnu i pouzdanu web kupovinu unutar cijele Europske Unije.


Kako prepoznati pouzdane web trgovce?


Oko 40 hrvatskih web trgovina odlučilo se certificirati za ovu oznaku povjerenja i time pokazati kupcima da su vrijedni povjerenja. Certifikacijski postupak nije nimalo jednostavan, ali time daje iznimno visoku vrijednost u usporedbi s drugim oznakama povjerenja koje provjeravaju samo nekoliko tehničkih aspekata web stranice.

Neke od certificiranih hrvatskih trgovina su conrad.hr, ekupi.hr, emmezeta.hr, lijepa.hr, mall.hr, metroshop.hr, ponudadana.hr, sensilab.hr i sonusart.hr

Pouzdanog web trgovca možete prepoznati po oznaci povjerenja koju ima istaknutu na više mjesta u web trgovini. Oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA najčešće možete pronaći u zaglavlju ili podnožju stranice, u košarici sa proizvodima, kod opisa proizvoda i na drugim pozicijama.

PAŽNJA! Iznimno je važno da na web stranici trgovca na kojoj primijetite oznaku CERTIFIED SHOP® uvijek kliknete na nju i na poveznici provjerite valjanost certifikata.

Obrazujte se i kupujte sigurno u web trgovinama


Upoznajte se s detaljima oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA, saznajte što obilježava broj zvjezdica u oznaci te pronađite odgovore na druga često postavljena pitanja.

•    Popis web trgovaca s oznakom CERTIFIED SHOP® »
•    Informacije za potrošače »
•    Informacije za web trgovce »

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu