News

Komentari 16

Kurz najavio masovno testiranje

Kurz najavio masovno testiranje

Nakon proglašenja izvanrednog stanja i određivanja lockdowna u trajanju od tri tjedna, austrijski kancelar rekao je da će prije početka ponovnog otvaranja države početi s masovnim testiranjem građana

Austrijski Kancelar Sebastian Kurz najavio je u nedjelju, po uzoru na Slovačku, masovno testiranje građana na koronavirus. To će se naime odviti pred kraj aktualnog lockdowna koji počinje 17. studenog i traje do 6. prosinca. 

U proteklih 24 sata u Austriji je zabilježeno 5.665 novozaraženih, od čega je njih 4.178 na bolničkom liječenju, uključujući 599 u intenzivno njezi.

Ukupno aktivno Covid-19 bolesnih je 76.453. Samo u posljednjih 24 sata od posljedica koronavirusa umrlo je čak 83 osoba, te se je ukupan broj preminulih od početka pandemije do danas popeo na 1.829.

Posjetimo, Austrija je proglasila apsolutni lockdown sličan onom koji su građani doživjeli u ožujku. Policijski sat koji je posljednja dva tjedna bio na snazi od 20 do 6 ujutro sada je na snazi 24 sata dnevno. Vlastiti dom može se napustiti samo u izvanrednim prilikama poput izlaska u pružanje pomoći ili odlaska na posao. Dozvoljene su samostalne sportske aktivnosti na otvorenom.

Zabranjeni fizički kontakti

U naredna tri tjedna fizički kontakti su krajnje zabranjeni. To podrazumijeva članove istog kućanstva, a onima koji žive sami omogućeno je kontinuirano kretanje u društvu samo jedne osobe. Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti i prodavaonice osim prehrambenih, ljekarni, benzinskih postaja, drogerija i trafika. Isto je s frizerskim i kozmetičkim salonima te kulturnim i sportskim ustanovama. Neće se održavati niti religijski obredi.

Najčitaniji članci