Obavijesti

News

Komentari 98

Kurzu je dosta: 'Virus u Austriju donose s ljetovanja u Hrvatskoj'

Kurzu je dosta: 'Virus u Austriju donose s ljetovanja u Hrvatskoj'

Od ponedjeljka svi povratnici u Austriju moraju imati važeći negativni test na korona virus (ne stariji od 72 sata) ili moraju biti u kućnoj karanteni dok se ne dobiju negativni rezultat testa

VIDEO

Virus dolazi u Austriju automobilom, rekao je to u nedjelju austrijski kancelar Sebastian Kurz upozorivši na dolazak njihovih građana s ljetovanja u Hrvatskoj. Pozvao je na dodatne preglede zdravstvenih vlasti na granicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Slovenski glasnogovornik: 'Hrvatska će možda na crvenu listu' 01:17

- Korona virus se širi prije svega preko onih koji se vraćaju sa odmora, posebno iz Hrvatske - naglasio je Kurz u priopćenju, navodeći da je to razlog zašto je Austrija donijela odluku o izricanju upozorenja na putovanje za Hrvatsku, koja stupa na snagu od ponoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od tada, povratnici moraju imati važeći negativni test na korona virus (ne stariji od 72 sata) ili moraju biti u kućnoj karanteni dok se ne dobiju negativni rezultat testa. 

Kurz na granicama želi strože kontrole povratnika s ljetovanja
Kurz na granicama želi strože kontrole povratnika s ljetovanja

- Situacija u Austriji bila je vrlo stabilna posljednjih nekoliko tjedana, ali razvoj posljednjih nekoliko dana je zabrinjavajući. Molim vas, budite oprezni. Broj se opet povećava, pandemija još nije gotova. Moramo učiniti sve da zaštitimo zdravlje u Austriji, ali prije svega i da spriječimo drugo zatvaranje gospodarstva, tako da radna mjesta i gospodarstvo ne budu ugrožena. Najveća skupina među aktivno zaraženim sada su mladi ljudi koji su često asimptomatski i ne primjećuju da nose virus. Ali inficirali bi članove obitelji i ugrozili starije - rekao je Kurz. 

Kurz je naglasio da je u cilju sprječavanja drugog zatvaranja ekonomije i zemlje, neophodno da se poduzmu mjere suzbijanja širenja korona virusa.

Austrijanci zovu svoje građane da se vrate kući iz Hrvatske
Austrijanci zovu svoje građane da se vrate kući  iz Hrvatske

Ministarstvo zdravlja već je izdalo uredbu kojom se nalaže pojačana zdravstvena kontrola i na granicama prema Italiji, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj. Kurz je nadodao da zna da su granične kontrole zdravstvene vlasti intenzivne te da su "spremne pomoći  i oružane snage". 

Kancelar je odbacio spekulacije da kritizira rad ministra zdravlja: "Vrlo dobro radimo zajedno u saveznoj vladi, također vrlo dobro surađujemo i sa vlastima."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a