Obavijesti

News

Komentari 99

Kutije s pomoći šalju ženama koje su u poplavi izgubile sve

Kutije s pomoći šalju ženama koje su u poplavi izgubile sve
5

Akcija koja je poprimila oblik epidemije ljubavi: Vrijedne Slavonke u kutije za cipele pakiraju kozmetiku i brojne potrepštine za sve žene s poplavljenih područja

VIDEO

Samo u ponedjeljak je u vukovarsku Gradsku knjižnicu stiglo 118 kutijica. Ova akcija je u Hrvatskoj poprimila oblik epidemije ljubavi, priča nam ushićeno vukovarska profesorica i humanitarka Lilijana Radobuljac.

Ona je prije sedam dana s nekoliko prijateljica na Facebooku pokrenula grupu “Žena ženi”, koja sada ima više od 30.000 članova. Pokrenule su skupljanje humanitarnih paketa koji bi olakšali život ženama koje su zbog poplava napustile domove. Prema Lilijaninim riječima, knjižnice u Vukovaru i Osijeku su prepune kutija za cipele, u koje su žene pažljivo slagale stvari za koje misle da bi stradalnicama bile najpotrebnije. Planiraju otići u neko od stradalih mjesta i tamošnje žene, od curica do baka, darivati “ženskim poklonima”.

- Akcija je imala za cilj pomoć malo humanizirati. Malo je staviti u ljudske gabarite. Ženske. I uspjele smo. Umjesto nas, priču o ljubavi, suosjećanju i pažnji govorit će naše kutijice - napisale su zahvalne administratorice grupe “Žena ženi”.

- Zanimljivo je da su sve kutije za cipele, koje smo, na primjer, vidjeli na dječjem odjelu knjižnice, upakirane u najljepše sjajne papire i ukrašene mašnicama - sretna je profesorica Lilijana.

Paketi stalno dolaze

Marijana Kovačić (30) je nezaposlena, kao i njezin suprug, ali ni sekundu nije dvojila hoće li se priključiti ovoj akciji.

- Dok sam napunila kutiju, grupa na Fejsu je imala više od 25.000 članova - kaže Marijana. Mirna Brunčić (29), djelatnica knjižnice, kaže da im stalno dolaze paketi. Ona je u svoj stavila i igraće karte te kocke i blokove za jamb. I tvrtka Labud donirala je sredstva za higijenu, čišćenje i dezinfekciju za poplavljena područja.

Skupili igračke za Slavonce

Odnijela sam punu vreću plišanih igračaka, kaže Lara Možanić (5). Ona je s vršnjacima iz Dječjeg vrtića Graberje skupila pomoć za djecu koja su u poplavama ostala bez svega. Pomoć su skupili i učenici varaždinske Prve osnovne škole.      

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca