Obavijesti

News

Komentari 0

Kvart po tvojoj mjeri: Istražili smo kakva je ponuda stanova po zagrebačkim četvrtima

Kvart po tvojoj mjeri: Istražili smo kakva je ponuda stanova po zagrebačkim četvrtima

Istražili smo što se sve nudi i kakve su cijene po gradskim četvrtima u Zagrebu, imajući u vidu potrebe pojedinaca i njihove životne stilove.

VIDEO

Na Njuškalu je trenutačno oglašeno 9.195 stanova za prodaju na području Grada Zagreba. Istražili smo što se sve nudi i kakve su cijene po gradskim četvrtima, imajući u vidu potrebe pojedinaca i njihove životne stilove. Od stanova koji imaju označenu godinu izgradnje, manje od 30% izgrađeno je poslije 2015. godine, dok je ostatak starije gradnje. Samo 16% njih renovirano je u posljednjih 5 godina, a 70% svih stanova u ponudi nema pripadajuće parkirno mjesto.

U centru zbivanja

Blizina svih sadržaja i glavnih događanja u gradu nekima je visoko na listi prioriteta. Ako vam male radosti čine ispijanje kave na Cvjetnom trgu, adventska čarolija ili šetnja kroz žilu kucavicu Zagreba, gradske četvrti Donji i Gornji grad – Medveščak savršen su izbor. Čak 27% stanova za prodaju nalazi se upravo u tim četvrtima, a izbor je šarolik što se tiče sobnosti pa tako ondje mjesto za sebe mogu pronaći samci u potrazi za garsonijerama ili jednosobnim stanovima, ali i obitelji s više djece. Prosječna cijena po m2 u Donjem gradu iznosi 3.240 €, dok je u Gornjem gradu – Medveščaku nešto niža, 3.098 €.

Još jedan izbor za one koji žele imati centar grada na dlanu je i Črnomerec, gdje se nalazi 9% od ukupnog broja stanova za prodaju. Najviše je dvosobnih i trosobnih stanova, skoro 60%, a garsonijera i jednosobnih gotovo da i nema u ponudi. Za stan na Črnomercu morat ćete izdvojiti oko 3.237 € po m2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Studentski život

Ako ste roditelj koji želi svom djetetu omogućiti samostalnost i dati vjetar u leđa tijekom školovanja – ili student koji ima nešto ušteđevine – Trnje i Trešnjevka sjever (u koju spadaju stara Trešnjevka, Voltino i Rudeš) možda će se nametnuti kao logičan odabir. Dobra povezanost linija javnog gradskog prijevoza i blizina većine fakulteta te Studentskog centra jedna su od prednosti, a bogat noćni život na dohvat ruke svakako je druga. Na Trešnjevki sjever oglašeno je skoro 20% od ukupnog broja garsonijera i jednosobnih stanova te će vas kvadrat stana ondje u prosjeku koštati 2.927 €, a na Trnju 2.960 €.

Sport i rekreacija

Sportski aktivne osobe, bilo da je riječ o profesionalcima ili rekreativcima, svoju oazu pronaći će u kvartovima Trešnjevka jug (kojoj pripadaju Gajevo, Gredice, Horvati, Jarun, Knežija, Prečko, Srednjaci, Staglišće i Vrbani) i Maksimir jer mogućnosti koje nude okolica Jaruna i park Maksimir zadovoljavaju većinu potreba za fizičkom aktivnosti. Na Maksimiru je oglašeno otprilike 9% od ukupnog broja stanova za prodaju na Njuškalu, a na Trešnjevki jug 6%.

Više od 8% jednosobnih te isto toliko dvosobnih stanova koji su u ponudi nalazi se na Trešnjevki jug, a za jedan kvadrat stana u nekom od njezinih dijelova morat ćete izdvojiti 3.261 € u prosjeku. Na Maksimiru je skoro 70% oglašenih stanova koji imaju tri ili četiri prostorije, uz prosječnu cijenu od 3.086 € po m2.

Poslovna zona

Kako se grad širi i razvija, tako se mijenjaju i želje i potrebe njegovih stanovnika. Uz sve veći broj tvrtki i korporacija koje svoja sjedišta pronalaze na južnoj periferiji grada, ne iznenađuje i veća potražnja za stanovima u Novom Zagrebu, koju samim time prati i ponuda. Najveći broj novogradnji, koje su dio nekog projekta, nalazi se na zapadnom dijelu (29%), dok se na istočnom nalazi njih 9%.

Od ukupnog broja garsonijera koje su u ponudi, nešto više od 10% je u istočnom Novom Zagrebu, a cijena kvadrata prosječno iznosi 2.593 €. Novi Zagreb zapad nosi oko 30% ponude dvosobnih i trosobnih stanova grada Zagreba, a cijena po m2 u prosjeku je 2.580 €.

Obitelj i mir

Udaljenost od gradskih gužvi, ali dobra prometna povezanost te razvijena negospodarska infrastruktura u vidu školskih i zdravstvenih ustanova većini su na prvom mjestu prilikom odabira lokacije za započinjanje obiteljskog života. Podsljemenska zona pruža bijeg od gradske vreve, ali je dovoljno blizu centra za one koji ne žele u potpunosti užurbanost zamijeniti sporijim tempom periferijskih četvrti. Od stanova koji se ondje nalaze u ponudi, većina ih je trosobnih, četverosobnih i peterosobnih, a cijena po m2 prosječno je 2.843 €.

Interes za pojedinim četvrtima te potrebu za poboljšanjem negospodarske infrastrukture u njima prepoznao je i sam Grad pa uz pomoć 96.5 milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti gradi sedam vrtića, a još devet rekonstruira i proširuje, čime će osigurati novih 1400 mjesta. U tim četvrtima trenutačno su i najjeftinije cijene kvadrata stana u Zagrebu pa tako u Sesvetama obiteljski dom možete pronaći u prosjeku za 2.178 € po m2, na Peščenici – Žitnjaku za 2.453 €, u Podsusedu – Vrapču za 2.466 €, a u Donjoj Dubravi za 2.534 €, dok u Gornjoj Dubravi cijena po m2 prosječno iznosi 2.550 € te u Stenjevcu 2.737 €.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina