Obavijesti

News

Komentari 31

Laburisti: Orepiću, odluči - ili ćeš čuvati red ili daj ostavku!

Laburisti: Orepiću, odluči - ili ćeš čuvati red ili daj ostavku!
1

Laburisti traže da ministar odstupi zbog, kako navode, nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu te propusta policije da osigura siguran put navijačima

VIDEO

Hrvatski laburisti – Stranka rada zatražila je u nedjelju da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odstupi s dužnosti zbog, kako navode, najnovijih nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu te propusta policije da osigura siguran put navijačima koji su automobilima krenuli prema Rijeci.

Laburisti izražavaju zabrinutost "zbog stanja sigurnosti u zemlji i nedopustivog divljanja na stadionu za vrijeme utakmice Hajduk-Rijeka, nacionalističkim ispadima protiv građana srpske nacionalnosti te organiziranog dočekivanja i napadanja navijača na povratku s utakmice. Da stvar bude gora, nisu napadnuti samo navijači, nego i autobus sa 16-17 godišnjim rukometašima iz Labina, koji su se vraćali sa natjecanja iz Dalmacije", upozoravaju Laburisti u priopćenju.

"Činjenica je da državni vrh lošim reakcijama šalje poruku da na takve postupke gleda blagonaklono, čime na određeni način nasilnici uz zeleno svjetlo državne politike pribjegavaju nasilju i prolaze nekažnjeno. Ti nemili događaji samo su posljednji u nizu propusta ministra Orepića", smatraju Laburisti.

Navode i da je nedavno MUP odobrio "marš, koji je desničarski A-HSP organizirao u središtu Zagreba, nakon čega su se crnokošuljaši postrojili u na glavnom zagrebačkom trgu uz pozdrav: 'Za dom spremni'. Bio je to marš koji je veleposlanstvo SAD-a smjesta osudilo, te su tek nakon toga stigle mlake reakcije Vlade i Pantovčaka", navode Laburisti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ako već Vlada i predsjednica smatraju da nije vrijeme za najoštriju osudu ovakvih postupaka i strogo kažnjavanje počinitelja, na ministru Orepiću je da odluči: Ili će čuvati red u državi i provoditi zakone i odredbe Ustava Republike Hrvatske ili neka odstupi", stoji na kraju priopćenju Hrvatskih laburista. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.