Obavijesti

News

Komentari 48

Lalovac: Imamo sličnih stavova s Mostom i mogli bi surađivati

Lalovac: Imamo sličnih stavova s Mostom i mogli bi surađivati
1

"Dosta smo bliski Mostu po ekonomskim pitanjima i ako bude prilike mogli bi  jako dobro surađivati," rekao je Lalovac novinarima u subotu na splitskoj Pjaci

VIDEO

Nositelj liste Narodne koalicije u 10. izbornoj jedinici Boris Lalovac izjavio je u subotu kako  SDP ima sličnih stavova sa Mostom na temelju kojih bi mogli surađivati.

"Dosta smo bliski Mostu po ekonomskim pitanjima i ako bude prilike mogli bi  jako dobro surađivati," rekao je Lalovac novinarima u subotu na splitskoj Pjaci.

Lalovac se skupa s kolegama s liste Narodne koalicije u 10. izbornoj jedinici Aresonom Baukom i Sđjanom Gjurkovićem, pojavio nenajavljeno  na Pjaci istodobno s početkom  ranije najavljenog predizbornog skupa predsjednika Mosta Bože Petrova na kojem je čelnik Mosta objavio sedam uvjeta SDP-u i HDZ-u za suradnju s Mostom.

"Naš dolazak na Pjacu je neformalna šetnja i koincidencija je s početkom skupa Mosta," objasnio je Lalovac novinarima koji su ga pitali je li taj dolazak na Pjacu istodobno s Mostovim predizbornim skupom "priprema terena"  za međusobne pregovore.


 "Ja, nevezano za politiku, imam dobre odnose i poštujem kolege iz Mosta tako da tu nema nikakvih antagonizama između nas i nije mi problem s njima sjesti i popiti kavu," rekao je Lalovac. On je kazao kako nema nikakvih "dodvoravanja jednih drugima", ali, kako se izrazio, "imali smo nekih zajedničkih projekata."  Rekao je kako je SDP podržavao  Zakon o Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) kojeg sada predlaže Most, što također govori o međusobnoj bliskosti.

"Imamo vrlo slične stavove oko smanjenja PDV-a i poreza na dohodak. Oko porezne politike smo dosta bliski tako da ne mislim da ne bi mogli jako dobro surađivati," rekao je Lalovac.

Na novinarsku opasku kako postoje informacije da  su Mostovci navodno bliski "nekim tajkunima" i upita da li bi Mostova financijska konstrukcija mogla doći iz tog smjera, Lalovac je kazao kako "ne vjeruje da su bliski tajkunima," te da on osobno nije vidio nijednog tajkuna bliskog Mostu.

"Najbitnije je da bude stabilna vlada jer u listopadu treba donijeti proračun i tu je malo vremena za pregovore. Sigurno ne bi bilo dobro da se to oduži," kazao je Lalovac.

Dometnuo je kako nam u 2017. godini dolaze velike  obveze na naplatu te kako "ne bi bilo dobro poslati poruku investitorima da imamo nestabilnu vladu do Nove godine."

Također je rekao kako u Mostovim uvjetima za suradnju sa SDP-om i HDZ-om "ne vidi ucjene."

Novinari su pitali Božu Petrova kako komentira Lalovčeva pozitivna stajališta o Mostu, te sve učestalije HDZ-ove kritike na račun Mosta posljednjih dana, a on je odgovorio kako se "ne zamara percepcijom niti SDP-a niti HDZ-a."

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...