Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Lalovac podržao Oreškovića: Treba ukinuti stopu od 40 %

Bivši ministar je istakno kako podržava Vladu u namjeri da ukine najvišu poreznu stopu. Smatra da je to potrebno kako bi mladi inžinijeri, liječnici, infomatičari imali razloga ostati u Hrvatskoj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27 komentara

Na vijest da premijer Tihomir Orešković u tajnosti priprema ukidanje najviše porezne stope, što bi trebalo stupiti na snagu 1. siječnja 2017., pozitivno je reagirao bivši ministar financija Boris Lalovac. 

- Mislim da je to dobar potez. Kad smo prvi put išli u izmjene poreza na dohodak, imali smo dosta protivnika, govorilo se kako će cijela lokalna samouprava pasti. Pokazalo se upravo suprotno, da imaju stabilne prihode, građani su počeli trošiti jedan dio dohotka, pokrenula se ekonomija. Smatram da je stopa od 40 posto, i tada sam smatrao, previsoka i da je treba ukidati, zato što su u toj stopi mladi ljudi, liječnici, inženjeri, znanstvenici, informatičari, oni koji stvaraju određene dodatne vrijednosti izvozno orijentirane i velike komapnije vam onda neće doći u Hrvatsku, jer su penalizirane visokom stopom, a ništa ne dobivaju - rekao je Lalovac ponovivši kako apsolutno podržava Vladu u ovoj namjeri. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message