Obavijesti

News

Komentari 8

Laptalo: Ošišao sam kosu i valjda mi je donijelo sreću

Laptalo: Ošišao sam kosu i valjda mi je donijelo sreću
18

Ošišao sam se jer kolumbijska mafija ima dugu kosu, a balkanska mafija kratku kosu, našalio se kapetan Kristo Laptalo po dolasku u zračnu luku

VIDEO

Kapetan Kristo Laptalo, kojeg je grčki sud u Patrasu oslobodio optužbe za krijumčarenje kokaina, s obitelji je u subotu oko podneva doputovao u Zagreb. Nakon 16 mjeseci robije putnici u zagrebačkoj zračnoj luci kapetana su dočekali velikim pljeskom. U 14.30 sati sjeo je na avion za Dubrovnik. Tamo mu sugrađani pripremaju veliku proslavu dobrodošlice.
Kapetan je rekao da njegova oslobađajuća presuda ništa ne znači ako se ne promijene neke konvencije.
- Ako to bude pomoglo drugim pomorcima, zadovoljan sam. To je poruka za sve hrvatske pomorce. Svaki je mogao to doživjeti. Više su zaštićeni sjeverni medvjedi nego pomorci - rekao je kapetan Laptalo. Požalio se da se u grčkom zatvoru razbolio, da ima visok tlak i da slabije čuje.
- Bez zatvorenika u ćeliji ne bih mogao izdržati. Njima ide najveća zasluga. Oni su 'pročitali’ da sam nevin, Samo im mogu zahvaliti - rekao je kapetan. Kazao je i da je sve oprostio Grcima i novinaru Ivanu Zvonimiru Čičku.
- Nemam namjeru ne oprostiti jer to znači da vi na leđima nosite sve grijehe te osobe - rekao je napokon slobodni kapetan. Najveću nepravdu mu je nanio policajac koji je na brodu sastavio zapisnik. Priznao je kako mu je u zatvoru hrana bila najlakši dio jer je kao pomorac navikao na svakakvu hranu. Topla voda u zatvoru je bila luksuz.
- Nakon što bi otvorili toplu vodu, svi su trčali prema tuševima. I ja sam jedanput pokušao, ali sam se poskliznuo i slomio tri zuba pa sam odustao - prisjetio se Laptalo gorkih zatvorskih dana.
- Ošišao sam se jer kolumbijska mafija ima dugu kosu, a balkanska mafija kratku pa sam htio biti nešto između. Možda mi je to donijelo sreću na drugostupanjskom sudu - našalio se Laptalo. Iako neće tužiti Grčku, kompanija u kojoj je bio zaposlen mogla bi tražiti naknadu štete. Cijelo vrijeme dok je bio u zatvoru, Laptalo je dobivao punu plaću kao da plovi.
- Mislila sam da ćemo oboje zauvijek ostati u Grčkoj. O povratku na more još ćemo vidjeti, ali kći je rekla da ge ne pušta dalje od Lokruma - izjavila je Laptalova žena Lidija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1