Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Lažirao diplomu, falsificirao je isprave, krivotvorio čak i dijete

Lažni profesor informatike i računarstva u Srednjoj školi "Bol" na Braču, Supetranin (31) serijski je falsifikator. Njegova profesorska diploma je falsifikat, ali ne sam to...

Student at graduation ceremony
Foto: Kamil Macniak
22 komentara

Čak četiri prijave za krivotvorenje isprava ima lažni profesor s Brača koji je u studenom prošle godine zaposlen na određeno vrijeme u srednjoškolskom centru u Bolu.

Djelatnici splitske Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad njime kao osobom koju se sumnjiči za četiri kaznena djela krivotvorenja: diplome za zvanje magistra edukacije informatike, pa potvrdu fakulteta, te uvjerenje suda s ciljem nezakonitog stjecanja prava prijave za natječaj, a kasnije i samog zaposlenja u srednjoj školi, piše slobodnadalmacija.hr

Osumnjičen je čak da je pribavio krivotvoreni elektronički zapis iz matičnog ureda s ciljem ostvarivanja prava isplate dara za djecu, lažno prikazavši da ima dijete.

Novinari su s njim razgovarali ali je on bez komentara.

-  Kad sve to bude službeno, onda ću komentirati. Samo to možete napisati! – odrješit je bio lažni profesor informatike i računarstva u Srednjoj školi "Bol" na upit novinara Slobodne Dalmacije o novim kaznenim prijavama koje su stigle na njegovu adresu.

'Odvjetnika nemam i dalje odlazim na nastavu'

Nakon upita za kaznene prijave koje je policija podnijela nadležnom državnom odvjetništvu, Bračanin nam je samo prozborio kako je zgrožen.

– Službeno nisam ništa dobio, zovite me kada dobijem sve napismeno – kratak je bio mladić, no na daljnja pitanja o tome ima li odvjetnika, radi li i dalje u školi, objasnio je:

– Odvjetnika nemam, a i dalje odlazim na nastavu.

Odgovor o izvanrednom otkazu ugovora o radu novinari su zatražili i od ravnateljice Srednje škole "Bol" Sani Bodlović, no tijekom ponedjeljka nisu dobili odgovor ni na poziv ni na poruku upućenu na njezin mobitel.

Optužbe na svoj račun profesor je već i prije negirao i tvrdio da mu novinari donose  "prvi glas" o tome da je njegova profesorska diploma falsifikat.

Vi ste mi prvi glas o tome da imam lažnu diplomu. Pa, da je imam, valjda bih odmah dobio izvanredni otkaz, valjda bi me netko obavijestio, udaljio s nastave, a mene sada čekaju još dva školska sata – šokirano je početkom veljače kazao lažni profesor te pojasnio:

– Od studenog prošle godine radim u školi na određeno vrijeme, na zamjeni sam. Nemam punu satnicu, a učenicima predajem informatiku i računarstvo.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message