Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lažirao je potpise birača i dobio 10 mjeseci zatvora

Na izborima u Oroslavju za HDZ-ovog kandidata Milana Babića potpise je skupljao Emil Grgec, koji je lažirao potpise i stavio na listu i preminule ljude

Željko Pušec/VL
Foto: Željko Pušec/VL
7 komentara

Emil Grgec (48) nepravomoćno je osuđen na bezuvjetnu 10-mjesečnu kaznu zatvora zbog krivotvorenja isprava na Općinskom sudu u Zlataru. On je od 14. do 26. travnja prikupljao potpise birača za kandidaturu Milana Babića (HDZ) za gradonačelnika Oroslavja. U popis je unio neistinite podatke o biračima, brojevima njihovih osobnih iskaznica i vlastoručno ih potpisao, a na popisu je i petero mrtvih ljudi. Popis su ovjerili čelnici koalicijskih stranaka i predali ga Gradskom izbornom povjerenstvu Oroslavja. Nepravilnosti je prijavila koalicija predvođena SDP-om te je 4. svibnja poništena Babićeva kandidatura. Grgec se pravdao da se birači ne trebaju sami potpisati te da je prikupljanje potpisa išlo presporo, no raspravni sudac to je ocjenio neprihvatljivim. Grgeca su izbacili iz stranke, a njegov branitelj najavio je žalbu.
- Ne mogu komentirati presudu. Ona samo dokazuje da sam moralno, pravno i etički potpuno čist. Njegovim postupkom uništeno je sve što sam svojim radom, srcem i poštenjem stvarao 19 godina, nijedna presuda to ne može vratiti. Koji su mu bili motivi, ne znam, ali već sam rekao da sam mu oprostio - rekao je Babić koji će na sjednici gradskog vijeća u utorak podnijeti ostavku na mjesto vijećnika.
- I dalje tvrdim da mi je sve to namjerno podmetnuto, ali zbog zdravlja i okaljanog ugleda nemam motiva za borbu - kaže Babić.

Možda vas zanima i ovo:
Message