Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lažno ga prijavila za silovanje: 'Uništila mi je ugled i karijeru'

Slučaj navodnog silovanja koji se dogodio u rujnu prošle godine, u kojem je djevojka nakon izlaska u jednom zagrebačkom klubu prijavila taksista za silovanje, obustavljen je

55 komentara

Drago nam je da se na kraju ipak ustvrdila istina, izjavio je u ponedjeljak odvjetnik tuženog taksista, Ivan Orešković, za Jutarnji list

Cijela priča počela je u rujnu prošle godine kada je policija zaprimila prijavu 30-godišnje djevojke koja je tvrdila da joj je, nakon noćnog izlaska, mladić (27) kojeg je upoznala u klubu ponudio drogu i pozvao u svoj kombi gdje ju je pokušao silovati

- Skinuo mi je gaćice te mi gurao prst u vaginu - ispričala je tada djevojka policajcima, dodavši da ju je taksist nakon toga počeo rezati po rukama "nekim kandžama ili žiletom".

No, vještačenje je pokazalo da bi za takve pravilne ozljede ruka trebala biti u mirovanju, a ona je tvrdila da se stalno otimala taksistu. 

Druga stvar koja je pobudila sumnju u istraživateljima bilo je stalno mijenjanje iskaza navodno oštećene djevojke. 

Nakon što joj je policija pokucala na vrata, ispričala je tri različite verzije priče. Prvi put, u postaji na Trešnjevci, izjavila je da je u pitanju bio pokušaj silovanja. Drugi put, u postaji na Trnju, ispričala je da ju je taksist silovao prstom, da bi kasnije tvrdila kako ju je taksist pokušao silovati prstom. Nije uspio, prema njezinom iskazu, jer je vikala i udarala nogama. 

Optuženi taksist je u svojoj obrani rekao kako je doista otišao s djevojkom iz noćnog kluba jer se nadao "da bi između njih moglo biti nešto", no čim su ušli u kombi ona je počela vikati, iako joj ništa nije napravio. 

- Forenzički je dokazano da nije upetljan u gnjusni čin. Iza nas su četiri mjeseca užasa i dokazivanja. U istražnom zatvoru tih mjeseci mu se srušio svijet. Kad s takvom etiketom uđete u zatvor, zamislite samo kako su ga tretirali. Izgubio je u međuvremenu posao. Tri godine karijere koju je do tada gradio, srušile su mu se preko noći. A čim je izašao iz zatvora, krenuo je psihijatru. U pritvoru su ga kljukali antidepresivima. Krenuo je živjeti od početka, od nule. Pritišće ga kredit i plaćanja državi za naknadu štete - izjavila je majka taksista koja je od početka bila uvjerena u njegovu nevinost, kao i ostatak obitelji, prijatelja i kolega taksista, kojima je, njegovom optužbom, srozan ugled i profesionalnost. 

Možda vas zanima i ovo:
Message