Obavijesti

News

Komentari 6

Le Pen napala protukandidata: 'Macron otvorio put islamizmu'

Le Pen napala protukandidata: 'Macron otvorio put islamizmu'
1

Emmanuel Macron u Elizejskoj palači otvorio bi put širenju islamizma i komunitarizma u zemlji, upozorila je pred gotovo 1500 pristaša, osam dana do prvog kruga izbora

VIDEO

Kandidatkinja francuske krajnje desnice za predsjednicu Marine Le Pen obrušila se u subotu na predsjedničkog kandidata centra Emmanuela Macrona, upozorivši da bi on otvorio put širenju islamizma u zemlji, na predizbornom skupu u Perpignanu, na jugozapadu zemlje.

Budući da ankete pokazuju da će joj Macron biti glavni suparnik, Le Pen je kazala da je "jako važno da Francuzi shvate da će ako, nekom nesrećom, bude izabran za predsjednika Republike, on još više ubrzati skretanje francuskog društva u multikulturalnost."

Emmanuel Macron u Elizejskoj palači otvorio bi put širenju islamizma i komunitarizma u zemlji, upozorila je pred gotovo 1500 pristaša, osam dana do prvog kruga izbora.

Le Pen je kao dokaz navela člana Macronova pokreta "En Marche!", lokalnog dužnosnika optuženog da je povezan s islamizmom, Mohameda Saoua.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Zašto Macron ne želi izbaciti tog čovjeka iz svojeg pokreta? Jer je izložen pritisku", Kolektiva protiv islamofobije u Francuskoj, "dobro poznatog po svojoj povezanosti s islamizmom", kazala je, dodajući da je Macron "čovjek bez vjere i zakona".

Macron je u petak kazao kako "poštuje" tog čovjeka, dodajući: "Učinio je dvije ili tri pomalo... radikalne stvari. To je složeno. No osim toga, to je dobar tip (...) I zato ga nisam izbacio."

"Ne, Macron, ne može se biti pristaša radikalnog islama i 'dobar tip'", odgovorila mu je Le Pen putem Twittera.

Le Pen je istovjetne kritike iznijela i na račun kandidata desnice, konzervativca Francoisa Fillona, bivšeg premijera Nicolasa Sarkozyja, koji, po njezinu mišljenju, "apsolutno nije jasan kad je riječ o laicitetu i radikalnom islamu" i koji je "dopustio da cvjeta komunitarizam".

Kad je riječ o imigraciji, ocijenila je da "njegova bilanca govori dovoljno o njemu".

"Kada je bio u Matignonskoj palači potukao je rekorde u legalnoj i ilegalnoj imigraciji."

Ona smatra da hitno treba početi provoditi politiku odvraćanja migranata od useljavanja u Francusku radi socijalnih pogodnosti.

"To mora prestati", poručila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje