Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

'Ledeno doba': Nisu otkrili toplu vodu, već domaći led

Sead Krupić (49) pokrenuo je s prijateljima jedinu tvornicu koktel-leda u Hrvatskoj jer, kažu, toplo piće nitko ne voli. Na dan proizvedu 5 tona leda

D. Urukalović
Foto: D. Urukalović
3 komentara

Pogledao sam crtić 'Ledeno doba’. Osim što me strašno zabavio, dobro mi je došao. Imao sam ime za tvrtku, kaže Sead Krupić (49), građevinski menadžer i suvlasnik Ledenog doba.
S prijateljima Istvanom Daranyom i Gyergyem Gasparom otvorio je 2006. u Otočcu tvornicu koktel-leda, jedinu u Hrvatskoj. Led prodaju na benzinskim crpkama, u marinama, apartmanskim naseljima i svim većim gradovima.
- Nisam otkrio toplu vodu, ali naši trgovački lanci uvozili su led čak iz Nizozemske. Vodu iz Gacke pročistimo i omekšamo. Ledomati rade pune, a ne šuplje kockice - kaže Krupić. Da leda nikad nije dosta, potvrđuju i doživljaji radnika Ledenog doba Marija Božića.
- Bio sam na trajektu. Razvozio sam led. Neki putnici otvorili su šampanjac i nisu bili sretni što će ga piti toplog. Ponudio sam im led, a oni kupili nekoliko vrećica - kaže Božić. A jednom su mu na cesti kraj Zadra počeli signalizirati motociklisti. Malo se prestrašio, no oni su samo htjeli gomilu leda jer su feštali u blizini.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message