Obavijesti

News

Komentari 61

Leo (11) ima jako tešku bolest, a "liječi" ga glas Drage Ćosića

Leo (11) ima jako tešku bolest, a "liječi" ga glas Drage Ćosića
4

Di si, prijatelju? Leo je isprva bio zbunjen i začuđen kad je ugledao komentatora Dragu Ćosića i čuo njegov glas. Ubrzo su se sprijateljili i Leo ga je oduševio...

VIDEO

Gdje si, prijatelju moj, kako si mi? Hoćemo li zajedno pogledati utakmicu, s nježnošću u glasu upitao je Drago Ćosić Lea Matina (11) kad mu je došao u posjet u njegov vukovarski dom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

Leo ga je pogledao s čuđenjem i nevjericom, a potom mu uputio srdačan i iskren osmijeh. Jednom od najboljih sportskih komentatora pružio bi i ruku i čvrsto ga zagrilo, samo da može. No zbog pogreške liječnika pri rođenju, Leo je obolio od cerebralne paralize, a nakon godina parničenja njegova je majka Viktorija to uspjela i dokazati. Taj veseli dječak kojem su ukrali djetinjstvo ne može samostalno stajati, držati glavu niti kontrolirati pokrete ruku. Obožava sport, a brižna majka shvatila je kako Leo živne svaki put kad pri prijenosu utakmice čuje glas jednog od najboljih sportskih komentatora. Drage Ćosića. Pozvali smo ga, a on se spremno odazvao. Nitko nije znao kako će reagirati kad vidi i čuje glas svog omiljenog sportskoga komentatora, no ono što je uslijedilo sve je iznenadilo. Ćosić mu je poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije na kojem piše “Leo 10”, a majka Viktorija odmah mu ga je odjenula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Godine parničenja

Cijelo vrijeme sjedio je u majčinu krilu i pozorno slušao majku kako Ćosiću objašnjava što se dogodilo njezinu sinu te što je sve prošla u borbi da svom djetetu osigura sve ono što mu je potrebno.

- Mogu samo zahvaliti dobrim ljudima koji su nam pomogli, jer bez njihove pomoći ne bismo imali ništa niti bismo uspjeli izboriti se u pravnoj bitki protiv bolnice koju sam pokrenula godinu dana nakon Leova rođenja. Trajalo je, ali sam uspjela tu bitku dobiti i moj je Leo sad osiguran za život. Nisam se time zadovoljila nego sam osnovala udrugu Leptirići, kroz koju nastojim pomoći roditeljima i djeci sličnoj mom Leu - ispričala je Viktorija doktaknuvši se i uspjeha udruge, kao i planovima za budućnost.

Prava euforija nastala je u sobi u kojoj Leo s fizioterapeutom Markom Krajinom svakodnevno vježba. Uz vježbu često pogledaju i snimke raznih utakmica.

Euforija u 'muškoj sobi'

- To je ‘muška soba’, u kojoj se Leo odmara nakon terapije.

Često ih moram potajno promatrati jer se Leo namršti čim uđem, kao da me pita što tu radim dok oni navijaju - otkriva nam Viktorija. Marko, kojeg Leo doživljava kao najvećeg prijatelja, pripremio je sve za druženje s Dragom Ćosićem te su ga pozvali da im se pridruži. On je poziv prihvatio s oduševljenjem.     

Na programu su bile najbolje scene nogometa i rukometa iz utakmica koje je komentirao upravo Ćosić.

Počelo je zajedničko navijanje, a dječak se isprva zbunio jer mu nije bilo jasno kako to da čuje isti glas iz TV-a i pored sebe u sobi. Shvativši, počelo je zdušno i glasno navijanje.

- Ponekad tako glasno navijamo da se upitamo što će susjedi pomisliti. Leo voli sve, ali nogomet mu je na prvome mjestu, potom slijede rukomet i vaterpolo. Uz omiljenog Ćosića, obožava Marija Mandžukića i Ivicu Olića te rukometaša Ivana Balića - ispričao je Marko. Za to vrijeme Leo se toliko uživio u glasno navijanje s Ćosićem da je više puta svojom specijalnom hodalicom došao sve do televizora.

- Ma kakav je to bio gol, ljudi moji! Leo, jesi vidio kako ga je zabio - komentirao je Ćosić uživajući u radosti dječaka. Leo bi mu svako malo dobacio smiješak i zahvalan pogled. Htio bi on i više, ali bolest mu ne dopušta. I prekaljeni komentator Ćosić bio je dirnut i osupnut dječakom.

- Leo i njegova mama su heroji zbog borbe protiv cijelog sustava i razmišljanja u državi općenito. Fasciniran sam činjenicom kako Leo napreduje i koliko se ona bori te onim što je sve napravila u tih 11 godina - u dahu je rekao Ćosić. Drago mu je što je Leu bar to kratko vrijeme, makar na nekoliko minuta, uljepšao dan.

- Ovo osjećam kao nekom svojom odgovornošću. Ubuduće, kad god budem radio prijenos neke utakmice, kad me obuzme euforija zbog uspjeha naših sportaša, sjetit ću se da me u Vukovaru sluša jedan dječak koji se sa svima nama neizmjerno raduje - zaključio je komentator Ćosić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.