Obavijesti

News

Komentari 17

Lesar je s brošem u obliku 'kahlice' kritizirao Kosor

Lesar je s brošem u obliku 'kahlice' kritizirao Kosor
3

Predsjednik Stranke rada mjere za oporavak vidi kao priznanje premijerke Kosor da je Vlada odgovorna za krizu i gospodarsko stanje u zemlji

Kritike na račun premijerkinih mjera za gospodarski oporavak zemlje iznio je čelnik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar. Na rever sakoa stavio je broš u obliku damske noćne posude na kojoj je otisnut cvijet.
- Vidio sam izjave stručnjaka da se broševima šalju različite poruke. Mislim da gore na ovu posudu najbolje dolazi guzica - rekao je Lesar ističući kako je poruka koju je poslao stvar slobodne interpretacije svakog pojedinca. Broš je dao izraditi posebno za ovu priliku, a kaže da ga ne namjerava pokloniti premijerki. Lesar mjere za oporavak prvenstveno vidi kao priznanje premijerke Kosor da je Vlada odgovorna za krizu i gospodarsko stanje u zemlji.
- Ovaj program uništava ostatke srednje klase koja je u svakom društvu nositelj stabilnosti i razvoja - rekao je Lesar. Upozorava da ukidanjem poreznih olakšica najveći broj građana gubi više nego što će dobiti mini poreznom reformom i ukidanjem hadezarine (harača). U najvećem dijelu predložene mjere nisu mu prihvatljive, a napominje da za njegovu provedbu premijerki nedostaju tri sposobna ministra i jedan dobar premijer.
- Ovim mjerama kaže se zbogom socijalnoj državi - izjavio je Lesar koji je broš na reveru sakoa učvrstio selotejpom.