Obavijesti

News

Komentari 8

Lesar: SDP i HDZ se svađaju o temama koje ne zanimaju ljude

Lesar: SDP i HDZ se svađaju o temama koje ne zanimaju ljude
1

Šef Laburista napominje da je ovo 24. mjesec zaredom u kojem je njegova stranka stabilno treća. Ne boji se ORaH-a i podržava nove stranke na političkoj sceni

VIDEO

Posljednje istraživanje javnog mijenja prema kojima su Laburisti i dalje treća snaga u zemlji čelnika stranke Dragutina Lesara ohrabruje i daje mu vjetar u leđa. Napomenuo je da je ovo 24. mjesec zaredom u kojem je njegova stranka stabilno treća. Upitan strahuju li od jačanja ORaH-a Mirele Holy kazao je kako je analizom ankete vidljivo da je ORaH duboko zagrabio u bazen biračkog tijela prvenstveno SDP-a i Kukuriku koalicije.

- Ne strahujemo jer smatramo da je dobrodošla još jedna lijeva stranka na hrvatskom političkom prostoru - kazao je Lesar.

Laburisti napominju da se konkurencije ne treba bojati jer je ona zdrava i dobrodošla na političkoj sceni. Najavili su i da će u drugoj polovici mandata više pažnje posvetiti predlaganju rješenja kako izaći iz ekonomske krize i smatraju da na tom polju imaju daleko više iskustva od konkurencije na ljevici.

Lesar je kazao kako je iz najnovije ankete vidljivo da dva velika politička bloka zajedno imaju samo 50 posto potpore birača, što do sada nikada nije bio slučaj. Razlog tome je, kaže, ekonomska i socijalna politika, ali i prepucavanje lidera tih stranaka na povijesno-ideološkim temama i vraćanja u daleku prošlost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na ekonomsko-gospodarskom planu se nisu sučeljavali jer imaju podjednaku gospodarsku politiku. Tu ne postoje razlike pa su ih tražili na temama koje građane očito više ne zanimaju i očito kažnjavaju takvo vođenje politike - zaključio je Lesar.

Laburisti su nakon polovice mandata podvukli i crtu svog rada u Saboru, a prema statistici dali su najveći broj oporbenih zakonodavnih prijedloga, postavili su najviše zastupničkih pitanja i najviše su se javljali za riječ tijekom saborskih rasprava.

'Nije jedna buduća Vlada neće moći bez HDSSB-a'

Iako ankete javnog mijenja pokazuju da HDSSB ima potporu svega 3,3 posto birača Josip Salapić to smatra dobrim rezultatom. Podsjetio je da su sa 3,2 posto potpore na prošlim izborima dobili šest mandata u Saboru.

- Sa Savezom za Hrvatsku imamo oko 7 posto za sada, vjerujemo da će to biti i više. Činjenica je da ni jedna buduća Vlada neće moći biti sastavljena bez HDSSB-a i bez Saveza za Hrvatsku. Mi smo zadovoljni anketama, a najbolja će biti ona kad budu izbori - kazao je.

Upitan znači li to da je HDSSB spreman koalirati i sa strankama ljevice, Salapić je rekao da su oni spremni razgovarati sa svima kada su u pitanju nacionalni interesi ako neka od budućih Vlada uvaži njihov program koji se temelji na teritorijalnom preustroj zemlje, odnosno ukidanju županija, bespotrebnih općina i gradova. 

Salapić je prokomentirao i pad popularnosti SDP-a te poručio da je za to odgovoran isključivo premijer.

- Milanović se pomalo izgubio u vremenu i prostoru i ne znam u kojem je on filmu. On je doprinio izravno time da padne popularnost Vlade, SDP-u, ali nažalost nije učinio ništa na gospodarskoj situaciji. To je, dakle, utjecaj neznanja vođenja države i politike. Njegovi ministri su pogubljeni, ne znaju tko s kim razgovara tko ne. Kako onda očekivati nekakav doprinos gospodarstvu i boljem životu građana kad oni sami ne mogu razgovarati sami sa sobom - rekao je.

HDSSB-ovac zaziva i prijevremene izbore jer je premijer u samo dvije godine vlasti pokazao da mu je mjesto u oporbi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...