Obavijesti

News

Komentari 41

Lesar: Onima koji su nas zvali ''pokušajem'' želim svu sreću

Najveće iznenađenje proteklih parlamentarnih izbora su Hrvatski laburisti Dragutina Lesara koji je nakon objave rezultata rekao kako su laburisti budućnost Hrvatske

VIDEO

Imamo svoje mandate koje moramo odraditi i nećemo koalirati, ponovio je Dragutin Lesar nakon objave rezultata DIP-a.

- Onima koji su nas zvali ''jednokratnim pokušajem'' želimo svu sreću. Bit ćemo dobri ako nam daju uvjete, a bit ćemo otrovni ako pogriješe. Bit ćemo im noćna mora ako odu u krivom smjeru - zaključio je Lesar, zahvalivši svima uz poruku da su laburisti budućnost Hrvatske. 

Atmosfera je vesela i oko 100 Laburista nastavilo je slavlje. 

- Očito je da su nas podcijenili i tako smo i htjeli, kako bi im slali zamagljene signale. Ni pod koju cijenu nećemo u koaliciju s HDZ-om, nikog nećemo zvati, a nitko neće tražiti ni nas - rekao je Lesar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetio je kako je prije izbora svojim položajem garantirao tri sigurna mandata i rekao da, ukoliko na ovim izborima nisu osvojili najmanje tri mandata, dao bi ostavku. 

Lesar je također komentirao novu vladu i kazao kako će glavnu riječ voditi Linić i Čačić, a Milanović će biti premijer.

- Građani su prepoznali da se borimo za radnike. Bili smo usmjereni na tri mandata da barem imamo klub tako da je ovo sjajno. S HDZ-om ni u snu u koaliciju, a Kukuriku nas je  podcijenio. Postojimo tek 21 mjesec, u kampanju smo išli sa 800.000 kuna, a imamo sedam mandata. Doprli smo do građana - rekao je Rajko Bulat. 

Uz zvuke Hladnog piva, simpatizeri i članovi stranke goste se štruklima, odojkom, kolačima, a istim su ponudili i novinare.

Prema podacima iz DIP-a Laburisti osvajaju sedam mandata. 

U stožeru Laburista okupilo se između 50 i 60 ljudi. Dragutin Lesar ponovno je o komentirao moguće koalicije.

- S HDZ-om ne želimo u Remetinec, a Kukuriku koalicija mora odlučiti jesmo li ozbiljna stranka ili '' jednokratni pokušaj'' - rekao je Lesar. 

Predsjednik stranke Dragutin Lesar u izborni stožer stigao je prije oko osam sati. Kratko je rekao kako su rezultati izlaznih anketa fantastični, ali da ipak želi pričekati s podacima iz DIP-a. 

Na pitanje o koaliciji s Kukuriku koalicijom, Lesar je rekao kako su ih nazvali ''jednokratnim pokušajem'' pa to predstavlja prepreku. Ipak, neki članovi stranke imaju drugačije mišljenje. 

Na isto pitanje o koaliciji, Rajko Bulat rekao je kako s HDZ-om sigurno neće koalirati, a u slučaju suradnje s Kukuriku koalicijom inzistirat će na svojem programu od 10 točaka koji su obećali biračima. 

- Već smo i prije izbora najavili da ćemo biti iznenađenje. Prema informacijama s terena, dobit ćemo još mandat više - rekao je Bulat.

Prema izlaznim anketama, Hrvatski laburisti osvajaju šest  mandata u Saboru. 

- Oduševljeni smo izlaznim anketama i vjerujemo kako će službeni rezultati biti još bolji. U Saboru ćemo imati barem deset mandata - rekao je potpredsjednik stranke, Branko Vukšić. Istaknuli su kako će biti glasna oporba svima. 

Za HTV Bušić je rekao kako je ''ovo tek početak za laburiste''. 

- Željeli smo barem tri mandata da imamo klub. Ovo je odlično - poručio je Vukšić iz Hrvatskog doma grafičara. 

- Naravno da ovo ispunjava naša očekivanja. Mlada smo stranka i primarni cilj je bio imati dovoljno za klub zastupnika, a prema svemu imat ćemo šest - kažu iz stožera Laburista. 

U izbornom stožeru je oko 30 ljudi.

Članovi Hrvatskih laburista - Stranke rada okupili su se oko 19 sati u izbornom stožeru u Šubićevoj ulici. Prema anketama Ipsos pulsa, objavljenima na internetskim stranicama laburista, Stranci rada u Saboru pripast će sedam zastupničkih mjesta. 

Šef stranke Dragutin Lesar na glasovanje je u nedjelju s obitelji izašao u Šenkovcu 

- Imam velika očekivanja. Puno se toga mora promijeniti u Hrvatskoj - rekao je Lesar i dodao kako je siguran da će doći do promijene vlasti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu