Obavijesti

News

Komentari 1

Letački show: Nebo su nad Varaždinom parali asovi visina

Letački show: Nebo su nad Varaždinom parali asovi visina
1

Gledatelje je u subotu oduševilo više od 30 zrakoplova i helikoptera, a najimpresivniji su bili Beech C45H, nekadašnji borbeni avion SAD-a, i Jakovljev iz bivšeg SSSR-a

VIDEO

Sve oči Varaždinaca, ali i posjetitelja iz cijele Hrvatska i inozemstva bile su fokusirane na nebo iznad varaždinskog aerodroma budući da je u subotu započela najveća i najatraktivnija zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe, CIAV (Croatian International Air Show Varaždin).

- Pravi je gušt gledati sve te zrakoplove u vratolomijama – rekao nam je Filip, dok je njegov sin Jan uživao u nastupu zrakoplova MiG-a 21 koji je u jednom trenutku jurio 950 na sat. 

- Ideš, kako ide i buči – začuđeno nam je prozborio maleni Jan. 

9
| Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

U programu nastupa više od pedeset letjelica iz 11 zemalja svijeta.  Osim u nastupu MiG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, svi su uživali u nastupu Orlika iz Poljske, kao i vratolomijama poznatih zračnih asova – Petra Podlunšeka i Branimira Ambrekovića. Tu su i neizostavna Krila oluje, nadzvučni borbeni zrakoplovi – F/A – 18B Hornet Španjolskog ratnog zrakoplovstva, SAAB JAS-39 Gripen Ratnog zrakoplovstva Republike Mađarske. Kraljevske zračne snage Velike Britanije na aeromitingu predstavljao je Eurofighter Typhoon čije je nastup sve oduševio.

- Naglasak je ove godine na super brzim avionima i možemo se pohvaliti da je ovaj osmi aeromiting u Varaždinu najjači dosad.  – rekao je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin, udruge koja je stara čak 88 godina. 

Ove godine u organizaciju varaždinskog aeromitinga se uključilo i Ministarstvo obrane, odnosno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

- Ovaj aeromiting ima jednu dodatnu vrijednost za Ministarstvo obrane. Cilj nam je približiti se ljudima, jer Ministarstvo obrane ima i uloge u civilnoj zaštiti građana. Vjerujem da će se neki nakon ovog aeromitinga odlučiti za poziv pilota ratnog zrakoplovstva – zaključio je general Zdravko Jakop, državni tajnik MORH-a.  

Program se nastavlja u nedjelju od 8 sati, a za sve posjetitelje osiguran je parking. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca