Obavijesti

News

Komentari 156

Lex Todorić! Vlada štiti velike kompanije od propasti i duga

Nakon što su čelnici ruskog Sberbanka odlučili nastaviti pomagati Agrokor novim kreditima, doznajemo da njihov uvjet nije micanje Ivice Todorića iz uprave...

VIDEO

Nakon što su čelnici ruskog Sberbanka odlučili nastaviti pomagati Agrokor novim kreditima, doznajemo da njihov uvjet nije micanje Ivice Todorića iz uprave.

- Najvjerojatnije odlazi samo Ivan Crnjac - kaže nam sugovornik upućen u pregovore.

Crnjac je bio zadužen za financije i njega bi trebao zamjeniti neki iskusni menadžer. Tjednik Express donosi listu imena onih koji se nude ući u upravu Agrokora i raditi na restrukturiranju. Trenutačno se još pregovara i završava tromjesečni plan za likvidnost s bankama, ali dogovara se i kredit do 900 milijuna eura.

On bi bio i od zapadnih i domaćih banaka. Ostanak Todorića, doznajemo, ne bi trebao značiti da će se poslovanje nastaviti na starome modelu zaduživanja i širenja. I on je navodno svjestan da je to stvorilo probleme, a i banke žele racionalizaciju poslovanja, ali i prodaju dijelova kompanije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Todorić je inače još lani krenuo pripremati javnu ponudu za kupnju udjela u tvrtkama koncerna (IP0). Novac koji sada dobije omogućio bi provođenje IPO-a kako bi sakupio svježi novac za otplatu glavnica kredita koje dolaze 2019. godine na naplatu. Prema neslužbenim informacijama, prvo će u IPO ići poljoprivredna proizvodnja, a zatim maloprodaja. Nije isključeno da će i neki kreditori postati suvlasnici. Vlada je jučer ipak najavila specijalni zakon kojim će se pomagati svakoj tvrtki koja ima preko 8000 zaposlenih i milijardu kuna duga. Detalja još nema.

- On se odnosi i na Agrokor, ali i na svaku drugu sistemski važnu kompaniju - rekla je potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Taj Lex Todorić bi trebao osigurati brzo restrukturiranje uz zaštitu svih kojima tvrtka duguje.

Dok traju problemi Agrokora, u Meksiku je otvoren lanac trgovina Konsumo, identičan Konzumu, a povezana s Hrvatom Marinom Jurićem. Iz Agrokora saznajemo da to nema veze s njima iako su u partnerstvu s hotelijerom Karismom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1