Obavijesti

News

Komentari 106

'Lički Tuđman' Joso Mraović pravdu zatražio u Strasbourgu

'Lički Tuđman' Joso Mraović pravdu zatražio u Strasbourgu
2

Mraović je uhićen pod sumnjom da je silovao košarkašicu. Prvu presudu, i to oslobađajuću, Mraoviću je sud izrekao uz obrazloženje da je “guranje prsta u anus isto što i rukovanje”...

VIDEO

Tužbu, u kojoj obrazlaže kako mu je povrijeđeno pravo na pravično i javno suđenje, Josip Mraović podnio je Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Zbog presude riječkog suda iz veljače 2008. u kojoj stoji da je kriv za silovanje američke košarkašice Illishe Jarrett završio je u zatvoru. Iako je isprva dobio tri godine zatvora, Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na dvije godine.

Mraović je bio uhićen 16. travnja 2005. godine pod sumnjom da je silovao košarkašicu Jarret. Istraga je započela u Gospiću, ali već 10. dan slučaj je prebačen riječkom tužiteljstvu zbog sumnji u regularnost. Prvu presudu, i to oslobađajuću, Mraoviću je gospićki sud izrekao početkom prosinca 2005. uz skandalozno obrazloženje da je “guranje prsta u anus isto što i rukovanje”. 

S obzirom da se radilo o seksualnom deliktu, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Mraović je tijekom čitavog suđenja tvrdio da je za njegovu osudu kriv pritisak politike i medija, dok je novinare pred sudom grubo vrijeđao, psovao, te im čak bacao kosti. 

Isti taj Mraović u svojoj najnovijoj tužbi sucima u Strasbourgu zahtijeva otvoreno suđenje i prisutnost novinara. Zbog kršenja ljudskih prava, Mraović je podnio tužbu i Ustavnom sudu, no i od njih je dobio odbijenicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca