Obavijesti

News

Komentari 259

Lidija Bačić: "Svojom guzom želim sada pomoći Sl. Brodu"

Lidija Bačić: "Svojom guzom želim sada pomoći Sl. Brodu"
6

Svi je imamo: Poznate osobe uključile su se u akciju 24sata “Pokaži guzicu s razlogom”, kojom podržavamo inicijativu Brođani za Brod protiv višegodišnjeg zagađenja zraka

VIDEO

Suosjećam s građanima Slavonskog Broda, njihovo zdravlje je važnije od drugih banalnih tema i želim pomoći ovoj akciji svojim sudjelovanjem ako imalo mogu pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

Izjavila nam je to u četvrtak pjevačica Lidija Bačić, koja se zajedno s ostalim poznatim osobama uključila u akciju 24sata “Pokaži guzicu s razlogom”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

24sata tom akcijom podržavaju građansku inicijativu Brođani za Brod protiv višegodišnjeg zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. Brođani za Brod su na svojoj Facebook stranici pozvali građane da objavljuju fotografije stražnjica kako bi upozorili na zagađenje iz rafinerije u BiH koje traje od 2008.

U inicijativi su nam objasnili da ih je na ovu originalnu kampanju potaknulo medijsko prepucavanje sociologa Brune Šimleše i pjevačice Lidije Bačić o objavljivanju fotografija stražnjica na društvenim mrežama.

- Ta je polemika privukla pažnju cijele Hrvatske. Zato smo koristiti svoja tijela u borbi protiv zagađenja - rekli su nam brodski aktivsti. Lidija nam je poslala svoju fotografiju na kojoj drži papir s hashtag #DEDOBROJEVIŠE #NEMAPREDAJE #KRUTEMAZO #UBIŠENAS. Bruno Šimleša nije se javio.

- Ja sam za bilo kakvu vrstu akcije koja može izazvati pažnju javnosti da se ljudi prestanu razbolijevati od raka. Ako su to guze - let it be. Preko moje guze stavila sam poruku # DEDOBROJEVIŠE # NEMAPREDAJE - izjavila nam je pjevačica Žanamari Lalić.

Televizijski voditelj Aleksandar Stanković također je podržao akciju.

- To je hvalevrijedna akcija. Što se više muškaraca skine u tange, to će biti uspješnija - rekao nam je Stanković.

Brođane je podržala i Antonija Blaće: “Akcija je top! Brođani su dobro iskoristili trenutak. Sve ih podržavam. Nadam se da će akcija uroditi plodom. I ja ću se uključiti”.

- Budući da sam rođeni Brođanin, dođe mi da i sam pokažem guzicu. Ovo je vrlo zanimljiva inicijativa, no u ovoj državi, nažalost, i da svi skupa pokažemo guzice, neće se ništa promijeniti - izjavio nam je voditelj Zoran Šprajc.

Let3 napisao je i posebnu pjesmu kojom podržava akciju i inicijativu Brođana:

“Ne dam majko zemlju svoju; ne dam, ne dam, ne dam, ne dam! Kad sam bio malo dijete, vidio sam laste lete. Jel ti isto majko drijemaš, zelena si zraka nemaš?! Gdje je rijeka, di je šuma? Ubiše je dim i kuga!

Ne vidi se gradska ura, sve od smoga.... i to mi je kultura”.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 259
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.