News

Komentari 0

Lidl je donirao 100.000 kuna Caritasu u Hrvatskoj: Ova će donacija pomoći 200 obitelji

Lidl je donirao 100.000 kuna Caritasu u Hrvatskoj: Ova će donacija pomoći 200 obitelji

Proteklih 11 godina Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas predani su zajedničkoj misiji - pomoći onima kojima je to najpotrebnije, izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 100.000 kuna za pomoć 200 siromašnih obitelji iz 15 nadbiskupija diljem Hrvatske, u okviru Caritasovog tradicionalnog nacionalnog programa pomoći 'Za tisuću radosti'. 

Donaciju je u ime Lidla ravnatelju Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini simbolično uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković.

Lidl i Hrvatski Caritas zajedničkim snagama pomažu najugroženijim članovima našeg društva kroz razne akcije već jedanaestu godinu zaredom.

- Humanitarno djelovanje za Lidl ima poseban značaj i čini neizostavan dio našeg poslovanja. Proteklih 11 godina Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas predani su zajedničkoj misiji - pomoći onima kojima je to najpotrebnije, ljudima koji si, nažalost, često ne mogu priuštiti ni osnovne namirnice. Nadamo se da će i ova donacija uljepšati blagdane obiteljima u istinskoj potrebi - izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Ova donacija će pomoći 200 obitelji u potrebi s bjelovarskog, dubrovačkog, osječkog, gospićkog, hvarskog, malološinjskog, pazinskog, požeškog, riječkog, sisačkog, splitskog, šibenskog, varaždinskog, zadarskog i zagrebačkog područja.

Paketi koji će se obiteljima uručiti ususret božićnim blagdanima uključuju osnovne namirnice (brašno, riža, tjestenina, mlijeko, sol, šećer, ulje) , konzervirane proizvode, slatkiše, higijenske potrepštine te sredstva za pranje i čišćenje.

- Program Za 1000 radosti namijenjen je siromašnim obiteljima kao što su npr. obitelji samohranih roditelja, mnogočlane obitelji, staračke obitelji, obitelji koje se bore s teškom bolesti ili nezaposlenošću, obitelji koje žive u teškim stambenim uvjetima, opterećene kreditima, dugovima, ovrhama ili jednostavno obitelji koje zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod granice siromaštva. Želimo zahvaliti našem vjernom partneru Lidlu koji nas je i ove godine podržao u našim naporima da vratimo osmijeh na lice našim najugroženijim sugrađanima - izjavio je mons. Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.