News

Komentari 64

Liječnica u KB Dubrava pokazala što korona radi plućima pacijenta koji nije cijepljen

Liječnica u KB Dubrava pokazala što korona radi plućima pacijenta koji nije cijepljen

Ovo je sve bijelo, dio gdje je upala nastala uslijed koronavirusa, ali može biti i nadogradnja neke druge bakterije. Ovdje je mali postotak, manje od 40 posto s kojim on ustvari diše - rekla je Ivanac

Pacijent je došao s jako lošom kliničkom slikom, s niskom dozom zasićenosti kisika, bio je dosta dugo doma i onda je tek pozvao Hitnu pomoć. Završio je na intenzivnoj i dolazi do proširenja pluća zahvaćenih upalom, rekla je za HRT Gordana Ivanac, radiologinja u KB-u Dubrava pokazujući rendgensku snimku pluća muškarca zaraženog koronom.

Ivanac navodi i kako kod covid pacijenata učestalo dolazi do začepljenja plućnih arterija.

- Ovo je sve bijelo, dio gdje je upala nastala uslijed koronavirusa, ali može biti i nadogradnja neke druge bakterije. Ovdje je mali postotak, manje od 40 posto s kojim on ustvari diše - rekla je Ivanac.

Kaže kako su promjene na plućima manje izražene kod cijepljenih pacijenata i kako oni rjeđe imaju teške simptome. Navela je primjere dvoje cijepljenih pacijenata.

- Oboje su bili cijepljeni, što je iznimno važno ovdje. Jedna starija pacijentica nije ni razvila značajnu upalu pluća, a pacijent je razvio malo više zasjenjenja, područja zahvaćenih upalom, ali se on oporavio - rekla je Ivanac.

 

Najčitaniji članci