News

Komentari 46

Liječnici se šokirali: Curici (11) na leđima rasla ruka s 2 prsta

Liječnici se šokirali: Curici (11) na leđima rasla ruka s 2 prsta

Masa na leđima djevojčice se nakupila nakon rođenja zbog blizanca parazita, koji se nije uspio razviti tijekom trudnoće. Curicu su hitno operirali te se sada oporavlja

Kineski liječnici su se šokirali nakon što su u bolnicu primili djevojčicu (11) kojoj se treća ruka razvija na leđima. Objasnili su kako se masa na njenim leđima nakupila nakon rođenja zbog blizanca parazita, koji se nije uspio razviti tijekom trudnoće, javlja Daily Mail. Doktori su izvijestili kako se vidi da izraslina na leđima djevojčice ima rame, dojku i ruku s dva prsta.

Slučaj djevojčice odjeknuo je u svjetskim medijima nakon što su ga počeli istraživati liječnici iz Pekinga i mnogi njihovi kolege diljem Kine. Djevojčica ima rijetki poremećaj koji se javlja jednom u pet milijuna slučajeva. Fetus koji se nije uspio razviti obično se nalazi u trbuhu djeteta koje je normalno rođeno, a curica iz Kine ima vanjsku izraslinu. 

Curica boluje i od diastematomjelije, poremećaja zbog kojeg joj je kralježnica prepolovljena na dva dijela. Djevojčicu su hitno operirali nakon dolaska u bolnicu, a liječnici su izvijestili kako su joj uspješno uklonili ostatke fetusa blizanca. 

Najčitaniji članci