Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Liječnici traže smjenu šefa neurologije u KB Dubrava

Tvrde da je liječnik Anđelko Vrca kriv za smrt nekoliko pacijenata. Milan Kujundžić, ravnatelj KB-a, smatra da se radi o osobnom sukobu

Davor Puklavec
Foto: Davor Puklavec
3 komentara

Liječnici Odjela za neurologiju KB-a Dubravi u svibnju su potpisali peticiju za smjenu svog šefa, prof. dr. Anđelka Vrce. Tvrde da je odgovoran za smrt nekoliko pacijenata koje je liječio.
- Prestrašne su te optužbe na račun dr. Vrce, tim više što su paušalne - ustvrdio je ravnatelj KB Dubrava prof.dr. Milan Kujundžić. Dodao je da optužbe najvjerojatnije nisu točne, ali da će povjerenstvo koje će se osnovati proučiti sve navodno sporne slučajeve te sa sigurnošću utvrditi je li dr. Vrca doista odgovoran za smrt deset ljudi, kako ga optužuju kolege s odjela. Kujundžić je naglasio da su liječnici peticiju potpisali zbog narušenih međuljudskih odnosa i međusobnih konflikata s dr. Vrcom, a što je točno u pozadini nije želio špekulirati rekavši da se "ne bavi tračevima". Liječnici su u peticiji spomenuli i bizarne metode liječenja, kao što je pokušaj istodobnog prikopčavanja dvaju pacijenata na jedan respirator.
- O pogreškama u liječenju uopće ne bih razgovarao, to je stručna stvar, ali razumijem da je kolegama teško jer nas je samo petero sposobnih za rad u dežurstvu. Imali smo nesreću da se nekoliko kolega teško razboljelo i rad službe je do te mjere otežan da moram priznati većinu stvari koje kolege kažu - rekao je Vrca za jedan dnevni list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message