Obavijesti

News

Komentari 7

Liječnik postao serijski ubojica: Zvjerski ubio dijete i troje ljudi

Liječnik postao serijski ubojica: Zvjerski ubio dijete  i troje ljudi
1

SAD: Naizgled uspješan liječnik Anthony Garcia, zbog osvete radi gubitka posla ubio je četvero ljudi, među kojima i dječaka. Policija smatra da ne bi stao s ubijanjem...

VIDEO

Doktor Anthony Garcia vodio je uspješan život, barem se tako činilo, imao je kuću u lijepoj i tihoj ulici u Indiani, ispred koje je bio parkiran Ferrari. Idilična slika njegova života drugačija je iza zatvorenih vrata. People prenosi priču o nekoć obećavajućem liječničkom talentu koji je postao serijski ubojica.

Policija tvrdi kako je Garciju vodila planirana osveta, nakon što je otpušten sa Sveučilišta u Nebraski 2001. godine. Otkaz su mu dali dr. William Hunter i dr. Roger Brumback. Garcija se tada osjetio osramoćen i ponižen, no, sedam godina nije učinio ništa, a onda je pukao. Naime, 2008. godine dobio je novi otkaz, i to na Sveučilištu u Louisiani. Razlog je bio taj što nije htio otkriti zašto je otpušten u Nebraski. 

Dva tjedna nakon otkaza brutalno je izbo do smrti 11-godišnjeg Thomasa Huntera, sina dr. Williama Huntera,  i Thomasovu dadilju i kućepaziteljicu Shirlee Sherman. Zatim je pet godina 'mirovao', te je 2013. godine na isti način ubio liječnika Rogera Brumbacka i njegovu suprugu Mary.

Žrtve: Shirlee Sherman, Thomas Hunter,  Mary Brumback i Roger Brumback

Sve žrtve su izbodene nožem, a stručnjaci tvrde kako je ubojica ostavio prepoznatljiv "potpis" na dvije žrtve - ostavio im je zaboden nož na desnoj strani vrata. 

Garcia je uhićen 2013. godine i optužen za četiri ubojstva prvoga stupnja.

- Kad sam mu rekao da je uhićen za ubojstvo četvero ljudi, rekao je: "Oh, dobro." Bio je hladan kao šprica, smatram da nevin čovjek ne može tako reagirati, a on nije ni trepnuo. Znao je da će doći dan kada ćemo ga uhvatiti, pomirio se s tim - kazao je detektiv Derek Mois.

Policija vjeruje kako je planirao još ubijati, jer su naišli na njegova istraživanja drugih ljudi.

- Vjerujem da je već imao iduću žrtvu na umu. Našli smo dovoljno dokaza da sa sigurnošću mogu reći, da ga nismo uhitili, imali bismo još jedno ubojstvo - izjavio je detektiv Mois.

Istražitelji koji su istraživali slučaj otkrili su da je Garcia bankrotirao te je jedva preživljavao. 

- Čini se kako je sve učinio s namjerom da ljudi otkriju što se zapravo dogodilo - izjavio je detektiv Mois te je dodao: 'Takve dokaze viđali smo za vrijeme istraživanja samoubojstava'.

Istražitelji su na njegovu računalu, mobitelu i bankovnom računu pronašli dokaze da je Garcia redovito posjećivao striptiz klubove i dućane s alkoholom.

- Nije radio redovito. Nama se činilo kao da mu se život raspadao - kazao je detektiv Mois.

Čeka ga smrtna kazna: Odugovlači s izvršenjem?

Garcia je osuđen za ubojstva prvog stupnja u listopadu 2016. godine i sada ga čeka smrtna kazna, koju je Nebraska ponovno uvela zbog njegovog slučaja.

No, tijekom saslušanja za smrtnu kaznu, Garcia je odbio govoriti, te nije želio odgovoriti ni sucu na postavljena pitanja. Stoga je sudac naložio da se Garcia odvede u psihijatrijsku bolnicu na procjenu. Naravno, ovime se saslušanje i izvršenje njegove smrtne kazne odugovlači.

Sin ubijene Shirlee Sherman kazao je kako vjeruje da Garcia želi izigrati sustav, ali mu je poručio da je kazna naizbježna. No, Garcijini odvjetnici navode kako njihov klijent mjesecima nije govorio s njima, čak ni u sudnici. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke