Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

'Lijekovi Imunološkog zavoda prolaze kontrole i kvalitetni su'

Direktor Imunološkog zavoda Mario Meštrović objavio je priopćenje kojim je reagirao na pojedine napise kojim se baca sumnja na kvalitetu njihovih lijekova

Tomislav Miletić/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
5 komentara

Direktor Imunološkog zavoda Mario Meštrović objavio je priopćenje kojim je reagirao na pojedine napise kojim se baca sumnja na kvalitetu njihovih lijekova i kojim se to veže uz oduzimanje proizvodnje dozvole. Meštrović navodi da su njihovi lijekovi neupitno kvalitetni.

- Svi lijekovi prvo prolaze kroz kontrolu kvalitete u Zavodu, a zatim i Agencije za lijekove (Halmed) koja povodi posebnu provjeru kakvoće svake serije biološkog lijeka i lijeka iz krvi i plazme te izdaje nalaz o posebnoj provjeri kakvoće te temeljem toga Imunološki pušta lijek u promet – ističe u svom priopćenju Meštrović. Naveo je da je u 15 godina Imunološki u Hrvatskoj i u svijetu do sad prodao više od 40 milijuna doza virusnih cjepiva te 26 milijuna doza bakterijskih cjepiva.

- I niti jednoj seriji koja je izvezena u strane zemlje nije izdan negativan nalaz te je u tim zemljama svaka kontrolirana serija puštena u promet – navodi Meštrović. Za lijekove napravljene iz krvne plazme kaže da do sada nisu imali niti jedan zabilježen slučaj prenošenja neke bolesti kao što su hepatitis C ili HIV. U svom reagiranju navodi da radnici trenutačno rade na tome da se proizvodnja podigne na puni kapacitet čime bi Imunološki mogao domaće zdravstvo ponovo opskrbljivati kvalitetnim i višestruko jeftinijim lijekovima od uvoznih.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message