Obavijesti

Promo sadržaj

Lijep vrt čak i kada kiši - Kada kiša ometa raspored košenja

Lijep vrt čak i kada kiši - Kada kiša ometa raspored košenja
6

Pravilnom košnjom moguće je urediti travnjak čak i kada kiši. Velika količina oborina pod zemljom koja nema dovoljno drenaže stvara vlažne slojeve. Zbog tih slojeva, tlo je izrazito mekano i nije pogodno za košnju

Često si unaprijed postavljamo raspored košenja, što se može brzo promijeniti zbog nagle vremenske neprilike. Košenje vlažne trave se ne preporučuje, ali zbog određenih okolnosti, ponekad kosimo čak i tijekom lagane kiše. Pravilnom košnjom moguće je urediti travnjak čak i kada kiši. Velika količina oborina pod zemljom koja nema dovoljno drenaže stvara vlažne slojeve. Zbog tih slojeva, tlo je izrazito mekano i nije pogodno za košnju težim strojevima.

Što koristiti za košnju kad kiši

Teže kosilice zbijaju tlo i travu, te stvaraju idealne uvjete za razvoj bolesti. Nikada ne kosimo električnim kosilicama zbog mogućnosti udara. U manjim vrtovima mogu se koristiti lakše kosilice na baterije, a za veće površine mogu se koristiti robotske kosilice. Zbog svog načina košenja u više smjera i funkcije spiralnog pokreta, robotske kosilice GARDENA omogućavaju pravilno košenje čak i kad pada kiša.

Pravilnom košnjom travu možete srediti i kada kiši.

Kada je trava pogodna za košnju?

Nikad ne kosimo travu ako se trava pod jačinom oborina polegne. Umjereno vlažan travnjak gdje trava stoji uspravno pogodan je za košnju, ali potrebno je prilagoditi visinu rezanja i snagu rotacije lopatica. Sporija košnja osigurava održavanje motora kosilice, kao i ravnomjerniju košnju. Prije košenja provjerite jesu li noževi pravilno naoštreni. Loše naoštreni noževi ne kosemokru travu već je samo ukorijenjuju, iskrivljavaju ili oštećuju te tako omogućuju razvoj bolesti.

GARDENA Sileno kose u uskim prolazima i duž padina.

Robotske kosilice GARDENA imaju precizne, dvostrane oštrice koje ravnomjerno i glatko sječu travu iz svih smjerova. Obično se travnjak kosi samo uzduž vrhova, više nego tijekom normalnog košenja. Izrezani djelovi trebale bi biti negdje oko 1/4 visine trave, jer se na taj način neće nakupiti na rubovima kosilice i pasti na kondenzirano tlo. Robotska kosilica s jedinstvenom metodom košenja i mulčenjem osigurava da male ošišani djelovi koji padnu na zemlju omoguće gnojidbu. Kada kosimo strojevima koji su slabo brušeni, možemo očekivati ​​nakupine otpadne trave na travnjaku. Takve nakupine trebalo bi ukloniti nakon košenja, jer u protivnom trava ostaje bez zraka i može doći do razvoja bolesti.

Lako se čisti

Puno ljudi ne voli kositi mokru travu jer se klorofil zalijepi za odjeću i obuću. Ostanite na suhom dok vaš robot kosi travnjak potpuno sam. Robotske kosilice GARDENA se ne zaustavljaju niti kada pada kiša, a hrabro kose čak i kada su prljave od zemlje i trave. Kako biste osigurali da trava automatski padne s kotača tijekom košnje, svoju robotsku kosilicu možete opremiti i četkama za čišćenje. Ne zaboravite očistiti kosilicu kad završi svojim zadatkom. Za jednostavno čišćenje GARDENA SILENO City i SILENO Life možete koristiti vrtno crijevo jer je dovoljan samo mlaz vode.

Kosilice GARDENA Sileno nakon završene košnje operite vrtnim crijevom.

 

Ne zaboravite na promociju robotskih kosilica GARDENA, od 15. 04 .2020 – 15. 07. 2020!

Više na web stranici www.gardena.com/hr/vrijeme.

Besplatno planirajte svoj vrt sa GARDENA myGarden

Da bi se vaš vrt optimalno iskoristio, zahtijeva pažljivo planiranje. Uz pomoć besplatne aplikacije GARDENA myGarden možete stvoriti simulaciju svog vrta iz snova. U svom vrtu možete nacrtati sve što želite: cvjetnjak, travnjak, biljke, drveće, vrtnu garnituru i ostalo. Osim uređenja okoliša, omogućuje vam i automatsku instalaciju sustava za zalijevanje koji će osigurati optimalno zalijevanje vrta, travnjaka i cvjetnjaka.

Kreirajte simulaciju svog vrta iz snova besplatno pomoću aplikacije GARDENA myGarden.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope
PROMO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope

Proljetna akcija na stambene i gotovinske kredite u Zagrebačkoj banci dostupna je do kraja tjedna – 19. travnja 2024. Za vrijeme trajanja kampanje, klijentima svih banaka na raspolaganju su stambeni i gotovinski krediti uz snižene fiksne kamatne stope.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.
Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.