News

Komentari 69

'Limitiramo cijene benzina, dizela, ali i plavog dizela. Idućih mjesec dana cijene iste kao sad'

'Limitiramo cijene benzina, dizela, ali i plavog dizela. Idućih mjesec dana cijene iste kao sad'

Premijer Andrej Plenković održao je telefonsku sjednicu Vlade na kojoj je opet donesena Uredba o limitiranju cijena goriva. Ona stupa na snagu odmah. Benzin će koštati 11,37, dizel 11,29, a plavi dizel 6,5 kuna

Održali smo telefonsku sjednicu Vlade i s obzirom na izgledan rast cijene naftnih derivata odlučili ponovno donijeti Uredbu kojom ćemo limitirati cijene, izvijestio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tako će na idućih mjesec dana cijenu eurosupera 95 limitirati na postojećih 11,37 kuna, a dizela 11,29 kuna. 

- Ovaj put smo još donijeli odluku o limitiranju cijena i plavog dizela, koji se koristi u poljoprivredi i ribarstvu na 6,5 kuna. Time dajemo još jednu poruku, istina intervencionističku, a takav je naš mandat da moramo stalno zbog niza okolnosti koje imaju vanjski karakter, donositi odluke gdje Vlada pokazuje da država vodi računa o svojim građanima i njihovom standardu - poručio je. 

Odluka će, naglasio je, biti objavljena danas i odmah stupa na snagu.

- Prema tome sutra je ista cijena benzina, dizela i plavog dizela dok cijena premium goriva neće biti limitirana. Onaj tko ima novaca i želi si priuštiti najkvalitetnije gorivo, može to, naravno, i nabaviti - rekao je. 

Najčitaniji članci