News

Komentari 27

Linić bio s Bozanićem: Nismo pričali o smanjenju ugovora

Linić bio s Bozanićem: Nismo pričali o smanjenju ugovora

Na pitanje pristaje li Crkva na smanjenja, Linić je ustvrdio kako njegovo Ministarstvo za to nije nadležno i da o tome treba pregovarati Ministarstva vanjskih poslova

Ministar financija Slavko Linić sastao se s kardinalom Josipom Bozanićem i nadbiskupom Marinom Srakićem s kojima je razgovarao o provedbi ugovora između Hrvatske i Svete Stolice, piše Jutarnji list.

Linić je u četvrtak u Saboru otkrio da su pričali o tehničkim stvarima, primjerice uzimaju li se podaci s kraja godine ili iz rujna i listopada, kada Vlada završava proračun, te o tome što su ove godine za 45-50 milijuna kuna uplaćeni manji iznosi od navedenih u tom ugovoru. Rekao je da će prijedlog o smanjenju izdvajanja za Crkvu biti tek razmatran.

Na pitanje pristaje li Crkva na smanjenja, Linić je ustvrdio kako njegovo Ministarstvo za to nije nadležno i da o tome trebaju pregovarati Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo pravosuđa.

- Naše je da razgovaramo o aktualnim odnosima, a to smo i započeli te vjerujemo da ćemo ih razriješiti - zaključio je Linić.

Najčitaniji članci