Obavijesti

News

Komentari 304

Linić tvrdi: Mislav Kolakušić je sporni sudac, želi učiniti nered

Linić tvrdi: Mislav Kolakušić je sporni sudac, želi učiniti nered
1

Za Vladu je najvažnije da radnici koji rade u trgovačkim društvima ostanu, nama nije osveta bila motiv, sankcioniranje, nego spašavanje radnih mjesta, kaže Slavko Linić

VIDEO

Mislav Kolakušić je sporni sudac koji pokušava učiniti nered. Za Vladu je najvažnije da radnici koji rade u trgovačkim društvima ostanu, naime, nama nije osveta bila motiv, sankcioniranje, nego spašavanje radnih mjesta. A radna mjesta su spašena! Bitka za radna mjesta je - predstečajna nagodba. Njega (Kolakušića, op.a.) nije zanimalo što će više od 2 tisuće ljudi raditi. Zbog njegove politizacije i odbijanja rada, banke su odbile dati jamstva. On se nije pitao što je s tim radnicima. To je razlika u pristupu, rekao je u ponedjeljak za Hrvatski radio ministar financija Slavko Linić i tako komentirao izjave suca Mislava Kolakušića koje je ovaj iznio u emisiji Nedjeljom u 2. 

'Pljačka stoljeća su 45 milijardi neplaćenih računa koje smo zatekli'

-  Vrhunac njegove izjave je - da su predstečajne nagodbe - pljačka stoljeća, jer pljačka stoljeća, ako baš hoćete, jest - 45 milijardi neplaćenih računa, a to smo zatekli 2012., kad smo došli na vlast. Predstečajne nagodbe su uobičajen postupak u cijelome svijetu - tvrdi Linić. 

'Ako ima nezakonitosti, imamo tijela koja rade svoj posao'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Linić je komentirao i izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka koji je rekao kako je izjava suca Kolakušića o tome da je Zakon o predstečajnim nagodbama pljačka stoljeća - povod za reakciju glavnog državnog odvjetnika.

- Ako se tu događaju bilo kakve nezakonitosti - imamo tijela koja rade svoj posao. DORH pregledava tu dokumentaciju. Sva ta priča da se prekrije njihov zločin (bivše vlade, op.a.) - 50 milijardi nenaplaćenih računa, tolika nelikvidnost, blokade - to je njihov zločin. 

O sjedenju u zadnjem redu: Bila je to moja nepromišljena glupost

Komentirao je i situaciju od subote, kada je na konvenciji SDP-a sjeo u posljednji red. 

- To je moja nepromišljena glupost, da sjednem u zadnji red, a reakcije o tome samo potvrđuju da treba razmišljati zaista o svakom potezu - rekao je Linić.

'Nisam došao da bih otišao na pola mandata'

Linić je podsjetimo, u nedjelju rekao kako se nije prihvatio posla ministra financija da bi otišao na pola mandata te je rekao da će svoj mandat odraditi do kraja. 

Kolakušić je pak, podsjetimo, u nedjelju rekao da je predstečajni zakon veća pljačka od privatizacije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...