Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
67 komentara

Lipicanac je podletio pod vlak; Ministar Tolušić: 'Glupa priča'

Šef đakovačke ergele doveo je jednog lipicanca kući da ga jaše njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja koji se uplašio i potom podletio pod vlak. 'Postupit ćemo sukladno proučenoj dokumentaciji', kaže ministar

Foto: marko mrkonjić/sanjin strukić/pixsell
67 komentara

Novinari su u ponedjeljak ispred Banskih dvora upitali potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za komentar slučaja stradalog lipicanca iz Državne ergele iz Đakova, koji je u subotu podletio pod vlak.  

- Danas je došla dokumentacija i čekam zapravo još i izvješće nadležne policijske uprave pa ćemo postupiti sukladno proučenoj dokumentaciji. Ja sam za slučaj saznao u subotu pa nisam stigao proučiti papire koje sam dobio danas - kazao je ministar Tolušić. 

Na tvrdnju novinara kako je riječ o nevjerojatnoj priči, ministar je samo konstatirao: 'Glupa je priča definitivno, slažem se u potpunosti'. 

Podsjetimo, Mirko Damjanović, šef Državne ergele, doveo je kući u Strizivojnu lipicanca da ga jaše njegov maloljetni sin. U jednom trenutku, Damjanovićev sin je pao s konja, konj se uplašio i dao u galop uz prugu koja se nalazi ispred njihove kuće. U galopu je krenuo prema zapadu, prateći prugu, a prije Perkovaca popeo se na prugu, najvjerojatnije želeći prijeći na drugu stranu. Nažalost, u tom je trenutku naišao vlak. 

NESREĆA KRAJ ĐAKOVA Podletio pod vlak: Lipicanca su 'posudili' iz ergele, stradao je...

- Nikome nije jasno kako je konj završio na pruzi. Prošao je Željezničko čvorište u Strizivojni, prešao je iz jedne u drugu županiju i skončao na pruzi nekoliko kilometara od mjesta na kojem živi Damjanović. U našim zabilješkama koje vodimo u smjeni nije zabilježeno da je netko vidio konja kako ide uz prugu, pa je moguće da je išao njivama s druge strane pruge – rekao je prometnik na Željezničkom kolodvoru Strizivojna. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nitko od mještana uz prugu nije vidio konja, svi kažu da ih je šokirao takav neodgovoran postupak direktora Ergele.  

Slučaj je u nedjelju komentirala i Udruga Prijatelja životinja. 

- Konj je u ovom slučaju žrtva ljudske neodgovornosti i nebrige, što je dovelo do najgore, smrtne posljedice. Stoga smatramo nužnim provođenje istrage i strogo sankcioniranje onih koji su odgovorni za smrt konja - rekao je Luka Oman iz udruge, koji je ujedno i posebni savjetnik ministra poljoprivrede.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message