Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Lisice ljudima ulaze u dvorišta i jedu hranu iz kontejnera

SVE IH JE VIŠE: Čitateljica se brine što u naselju ima puno male djece i boji se lisičine reakcije. Žalila se i prijavljivala policiji i veterinarima, no svi su se oglušili o njezine pozive

Foto: Snimio čitatelj
30 komentara

Ne znam je li bijesna, ali Sesvetama već tjednima šeće lisica. Ne boji se ljudi, približava im se, jede hranu iz kontejnera, svaki dan hoda oko zgrada, požalila nam se čitateljica.

Brine je što u naselju ima puno male djece i boji se lisičine reakcije. Žalila se i prijavljivala policiji i veterinarima, no svi su se oglušili o njezine pozive. Isti problem brine i građane Valpova. Međutim, nema straha, poručuje Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

- Te lisice nisu bijesne i građani ne moraju strahovati. Urbane sredine povezane su s prirodom i brojnim zelenim površinama, pa pojava lisica i drugih vrsta divljih životinja u gradovima nije ništa neobično. Lisice su među zgradama pronašle lak izvor hrane, a najveći problem predstavlja smeće, objašnjava Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta. Prema Zakonu o lovstvu, zabranjeno je loviti u naseljenim područjima, stoga dok se problem ne riješi građanima se preporučuje da ne ostavljaju hranu na otvorenom, a kante i kontejnere za smeće trebali bi držati zatvorenima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message