Obavijesti

News

Komentari 27

Ljeto na pauzi: Obilna kiša na Kvarneru, nevrijeme i u Sisku

Ljeto na pauzi: Obilna kiša na Kvarneru, nevrijeme i u Sisku
5

Promjenu vremena u većini zemlje donijela je ciklona Olivija koja će i u četvrtak u unutrašnjosti donijeti kišu. Tijekom noći najviše kiše palo je na kvarnerskim otocima

VIDEO

Tijekom srijede na vremenske prilike u Hrvatskoj djelovala je ciklona Olivija koja je u nekim dijelovima zemlje donijela obilnu kišu s grmljavinom. Ipak, u velikom dijelu Dalmacije i dijelu unutrašnjosti bilo je mjerljivih količina oborina, ali i dužih sunčanih razdoblja. 

Najčešće nestabilnosti zabilježene su na sjevernom Jadranu te su kvarnerski otoci među prvima već s utorka na srijedu osjetili vremensku promjenu s olujnim oblacima i kišom. 

Prema podacima mreže Pljusak.com, unutar 24 sata najviše kiše palo je na otoku Cresu i Baškoj gdje je napadalo 24 litre kiše po četvornom metru. Slijedi Medulin s 23 litre te Mali Treskavac i Kukuljanovo s 13 litara. 

Najjače nevrijeme zabilježeno je u srijedu oko 15 sati na području Siska i okolice gdje su jugozapadne struje premještale tzv. superćelijske oblake.

U Dalmaciji i dalje ljetne temperature

U Dalmaciji je bilo najtoplije. U mnogim dijelovima juga temperature su dosezale i do 30 stupnjeva Celzija, a u nekim mjestima bilo je i više. Split, Zadar i Šibenik je tako grijalo 30 Celzijevaca, stupanj više bilo je u Makarskoj, a na Hvaru je izmjereno nešto manje od 32 stupnja Celzija. 

Glavnina oborina očekuje se još i tijekom četvrtka jer će se ciklona zadržati sjevernije i zapadnije od Hrvatske. 

U Krapinskim Toplicama i Sv. Križu Začretje elementarna nepogoda

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar proglasio je u srijedu elementarnu nepogodu za područje općina Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje.

Elementarna nepogoda  proglašena je zbog izrazito jake kiše, koja je padala u noći s 13. na 14. kolovoza te tijekom dana 14. kolovoza 2014. godine, koja je prouzročila poplave na prostorima navedenih općina.

Nanesene su velike materijalne štete na stambenim objektima, poljoprivrednim površinama i objektima komunalne infrastrukture. Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda  u najkraćem roku će  izraditi izvješće s procjenom ukupne štete, koje će dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, koje će potom zbirne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je