Obavijesti

News

Komentari 210

Nakon napada zatvorili hostel u Splitu: 'Razbili su mi glavu'

Nakon napada zatvorili hostel u Splitu: 'Razbili su mi glavu'
1

Britanska studentica za medije je progovorila o užasnom iskustvu koje je doživjela u Splitu. Nije htjela platiti više novca za smještaj pa su joj šipkom razbili glavu

VIDEO

Britanska studentica dramaturgije koja je tijekom turističkog posjeta Splitu dobila teške batine metalnom šipkom svoju je priču ispričala za britanski Daily Mail.

Laura Denmar (26) sa svojim je dečkom Jeremyjem Lafondom (39) na internetu rezervirala smještaj u hostelu za 60 funti (oko 500-ak kuna) po noćenju. Odlučili su se kaže na smještaj u hostelu zbog visokih cijena hotela u špici sezone.

No čim su stigli, postalo je očito da njihovi iznajmljivači ne rade po zakonu, ispričala je. Kada su se htjeli prijaviti na recepciju, poslali su ih po ključeve u drugi hostel, koji se nalazi u predgrađu Splita. Kada su konačno preuzeli ključeve i ušli u hostel, dočekalo ih je novo iznenađenje - u hostelu je na 30 soba bila samo jedna kupaonica, a u hostelu nije bilo nikoga odgovornog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kako nismo imali nigdje drugdje odsjesti, a već smo platili za smješta, odlučili smo ostati i prespavati tamo. Posljednjeg dana, došla nam je spremačica i rekla da moramo odmah otići ili platiti još novca. Rekla sam joj da je njezin zahtjev nerazuman i odbila dati još novca. Ona mi je na to odgovorila da će pozvati policiju - prepričala je za Daily Mail.

- Bilo mi je jasno da je njihovo poslovanje nezakonito, pa sam joj rekla da slobodno pozove policiju. No umjesto policije, spremačica je pozvala muškarca za kojeg mislim da je vlasnik. Pokušali smo odmah otići, ali ona nas je zaključala pa nismo mogli izaći iz sobe. Kad je muškarac stigao, on i još jedan tip su fizički nasrnuli na Jeremyja i pritisnuli ga na zid, a mene je žena počela tući metalnom šipkom. Bilo je užasno, izjavila je. 

U napadu šipkom, Laura je završila s razbijenom glavom, slomljenom rukom i masnicama.  Otišla je na hitnu gdje su joj sašili glavu, a napad je prijavila policiji, o svemu je obaviješteno britansko veleposlanstvo, a svoje jezivo iskustvo prijavila je i internetskom servisu na kojem su rezervirali smještaj. 

Kako kaže, želi upozoriti turiste na na opasnosti online rezervacije smještaja. Na Instagramu je objavila fotografiju iz noćnog izlaska u Splitu i napisala: 'Split prije nego što su mi razbili glavu'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Split...before I got my head split open! 😃#croatia #travels #friends #love #attitudeofgratitude #lifeisbeautiful

A post shared by Laura Denmar (@lauradenmar) on

Zabranili rad hostelu

Policija je potvrdila da je 31. srpnja u 11.37 sati primljena dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću iz Velike Britanije.

Ženi je pružena pomoć i utvrđeno je da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog, zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nadalje, zajedno sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta, kojom prilikom su utvrđene nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti, te izdala rješenje o zabrani rada, rekli su iz policije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina