News

Komentari 27

Ljubavni trokut u Đurđevcu: Romeu su doveli Đurđicu, a on je bacio oko na njezinu mamu

Ljubavni trokut u Đurđevcu: Romeu su doveli Đurđicu, a on je bacio oko na njezinu mamu

PJEŠČANA SAPUNICA Spojili su Romea i Đurđicu, a on dobio bebu s Dinom. Đurđica nije ljubomorna na ljubav Dine i Romea i na njihovu bebu. No pitanje je kako će se ponašati kad bude sama s njima

Prošlog ponedjeljka u Hrvatskoj Sahari u Đurđevcu svijet je ugledalo mladunče dvogrbe deve. Na svijet ga je donijela mama Dina, a dobila ga je u vezi s Romeom. Međutim, tu se zakuhao pravi ljubavni trokut. Budući da je Dinina starija kći Đurđica bila usamljena, iz Sahare su odlučili da joj iz Njemačke nabave partnera te su zamislili romansu pod nazivom “Romeo i Đurđica”.No kako u ljubavi ne ide uvijek sve onako kako smo si zamislili, Romeo je umjesto na Đurđicu bacio oko na njezinu majku.

Pogledajte video: Pješčana sapunica u Đurđevcu

Dina i Đurđica u Đurđevac su stigle prije pet godina. Damir Hodalić, koji je zadužen za životinje u Hrvatskoj Sahari, pojasnio nam je kako Romeo nije odolio Dininu šarmu i nakon godine dana ljubav je okrunjena novim životom.

Đurđica u početku nije bila previše zabrinuta za njihovu vezu, ali je pitanje kako će reagirati kad se prvi put nađe sama s majkom i polusestrom. Polusestra još nema ime, a izabrat će joj ga građani putem društvenih mreža, baš kao što su ga izabrali njoj i njenoj majci kad su stigle u Đurđevac.

Mladunče je kod okota, odnosno kako Hodalić kaže, prikladniji je naziv odevljenja, bilo teško između 30 i 40 kilograma.

Nakon samo jednog dana samostalno je potražilo majčinu sisu i dobro napreduje.

Mladunče i majka su na otvorenom prostoru, dok ih iz boksa gledaju otac Romeo i njegova sad pokćerka Đurđica te jednogrbi Tomica. Tomica, koji je kastrat, također je stigao u Đurđevac prije pet godina s Dinom i Đurđicom, koja je tad još bila nedonošče.

Deve u prirodi nose mlado između 12 i 14 mjeseci, što uglavnom zavisi od prehrane. U ovom slučaju, hrane je bilo u izobilju i stoga je mlado došlo u prvom terminu.

Životni vijek deva je između 40 i 50 godina i stoga će biti interesantno gledati kako će se u budućnosti Romeo nositi u društvu dvije potencijalne suparnice.

Hoće li ostati vjeran svojoj prvoj ljubavi Dini ili će ubrzo baciti oko na njezinu kćer i tako se roditi ljubavni trokut?

U đurđevačkoj Sahari deve, kao i ostale životinje koje se tamo nalaze, imaju sve uvjete za život.

Temperature koje se u ovom dijelu spuštaju i to rijetko deset stupnjeva ispod ništice nisu neuobičajene za deve. One u pustinji Gobi izdrže i na minus 40 stupnjeva ispod nule i na 50 iznad nule.

Đurđevačka Sahara je jedinstveno područje u Europi, jer je to pjeskovito tlo i stoga su prije pet godina gradski oci odlučili da kupe deve i osmisle turističku atrakciju.

Najčitaniji članci