Obavijesti

News

Komentari 49

Londonski napadač nije imao veze s ISIL-om niti Al Kaidom

Londonski napadač nije imao veze s  ISIL-om niti Al Kaidom
1

Britanska policija je u ponedjeljak objavila kako je Khalid Masood očito bio zainteresiran za temu džihada ali nema dokaza da je bio povezan s s Islamskom državom ili Al Kaidom

VIDEO

Britanska policija je u ponedjeljak objavila kako nije pronašla dokaze da je Khalid Masood, izvršitelj prošlotjednog napada na britanski parlament u kojem je poginulo četvero ljudi, bio povezan s Islamskom državom ili Al Kaidom, no da je očito bio zainteresiran za temu džihada. 

Masood je zabio automobil u skupinu pješaka na Westminster Bridgeu, ubivši troje i ozlijedivši oko pedesetak ljudi, te je potom utrčao kroz vrata parlamenta i nožem usmrtio policajca prije no što je ubijen. 

Neil Basu, viši državni koordinator za protuterorističke aktivnosti Velike Britanije, otkrio je kako ne postoje dokazi da je Masood bio radikaliziran 2003. u zatvoru, te naglasio da je ta tvrdnja čista pretpostavka. 

Masood, 52-godišnjak rođen u Velikoj Britaniji, ranije je osuđivan za nanošenje teških ozljeda, posjedovanje hladnog oružja i remećenje javnog reda i mira, no nikad nije optužen za terorističku aktivnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Čini se da je njegov napad bio slabo sofisticiran, temeljen na primitivnoj tehnologiji, jeftinim tehnikama koje je kopirao iz drugih napada, te da je imitirao retoriku čelnika Islamske države u vidu metodologije i napada na policiju i civile, no u ovom trenutku nemamo dokaza da je u tome surađivao s nekim", priopćio je Basu. 

"Znam kada, gdje i kako je Masood počinio svoja zvjerstva, no sad trebam saznati zašto", dodao je, pozivajući svakog tko je bio u kontaktu s napadačem na dan napada da se javi.

Ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd u nedjelju je rekla kako tehnološke tvrtke trebaju više surađivati sa sigurnosnim službama, te da moraju prestati omogućavati teroristima "tajno mjesto za komunikaciju" preko šifriranih poruka. 

Mediji su prenijeli da je Masood poslao takvu poruku nekoliko trenutaka prije no što je izveo napad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...