Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lopovi majci Hrvoja Petrača ukrali 500.000 kuna u zlatu

Pozvonili su mi i i predstavili se da rade za teleoperatera. Rekli su da mi nude bolje usluge. Bili su mladi, simpatični i pristojni te sam ih pustila u kuću - kaže Z. Petrač

Mirko Matica/Večernji list/Pixsell
Foto: Mirko Matica/Večernji list/Pixsell
212 komentara

Očajna sam. Taj je nakit za mene imao i veliku sentimentalnu vrijednost te nikakav novac to ne može nadoknaditi, tužna je Zlata Petrač (85).

Majka Hrvoja Petrača (60) živi u kući u Krapinskim Toplicama. U petak 29. svibnja usred dana opljačkala su je dva muškarca. Odnijeli su više od 10.000 kuna gotovine i veliku količinu nakita za koji kaže da vrijedi oko dva milijuna kuna. Policija je ukradeni nakit procijenila na 500.000 kuna

- Pozvonili su mi i i predstavili se da rade za nekog teleoperatera. Rekli su da mi nude bolje usluge. Bili su mladi, simpatični i pristojni te sam ih pustila u kuću - kaže.

Rekla im je da ne bi mijenjala teleoperatera, ali kad su već tu, bi li joj mogli pogledati što je s postojećom telefonskom linijom.

- Jedan je sa mnom ostao u kuhinji. Drugi je otišao pogledati što mi ne valja s telefonskom linijom. Nije ga bilo neko vrijeme, vratio se te rekao da nešto ne štima i da će se vratiti za sat vremena da to poprave. Zahvalila sam im i oni su otišli - govori.

Kod nje su došli oko 13 sati, obećali se vratiti oko 14 sati. Kako ih nije bilo, postalo joj je sumnjivo. Otišla je u sobu i gotovo se srušila. Škrinjica u kojoj je čuvala obiteljsko blago bila je prazna.

- Sve su odnijeli. Tisuću eura i nešto više od 3000 kuna. Nestali su nakit i sve dragocjenosti. Bilo je tu zlatnih lanaca, lančića, narukvica, zlatnika, brilijanata, zlatni sat... Kako sam ja rodom iz Bosne, imala sam puno starog zlata, neki od nakita stariji su više od 300 godina. Sve su to bile divne uspomene. Mužev zlatni sat koji mi je kupio za godišnjicu braka, narukvica iz 1948. za maturu, Stepinčev zlatnik… Užasnuta sam - rekla nam je Zlata Petrač.

Sav je taj nakit, kaže, čuvala je za praunučice. Sigurna je da ta krađa nije bilo slučajna.

- Netko ih je poslao. Točno su znali gdje što stoji - ljuta je Zlata.

Muškarci su, kaže, imali dalmatinski naglasak. Bili su lijepo odjeveni, u hlače i košulje. Policija intenzivno traži lopove.

Možda vas zanima i ovo:
Message