Obavijesti

News

Komentari 25

'Loš pokušaj konstrukcije afere tamo gdje je nije nikada ni bilo'

'Loš pokušaj konstrukcije afere tamo gdje je nije nikada ni bilo'
1

Osječka tvrtka "ATO inženjering" u četvrtak navečer je s "indignacijom odbacila optužbe", koje je na današnjoj konferenciji za medije izgovorio HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić

VIDEO

Osječka tvrtka "ATO inženjering" u četvrtak navečer je s "indignacijom odbacila optužbe", koje je na današnjoj konferenciji za medije izgovorio HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić, ocijenivši kako se njegove optužbe "ne temelje na činjenicama i istini, već se radi o lošem pokušaju konstrukcije afere tamo gdje je nikada nije bilo".

Fiolić je na konferenciji za novinare u Zagrebu ustvrdio kako je kako je HDZ u posjedu dokumenata iz kojih je vidiljvo da je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS) bivšoj supruzi te drugim osobama i tvrtkama priskrbio više od 150 milijuna kuna vrijednih poslova s Hrvatskom elektroprivredom (HEP). Naveo je kako je tvrtka "ATO Inženjering" počela  u 2011. poslovati s HEP-om, da se njezin profit se, od milijun kuna u 2011. povećavao i došao u sljedećim godinama do desetak milijuna kuna, a da je tvrtka s HEP-om imala ugovorene poslove vrijedne čak 150 milijuna kuna.

U priopćenju za javnost direktor te tvrtke Dejan Đurišić ističe kako tvrtka s HEP-om posluje od 2001. godine, na poslovima izgradnje i održavanja različitih postrojenja, a HEP je samo jedan od naručitelja usluga tvrtke, s kojim se u kontinuitetu radi već 15 godina.

Napominje kako je Ivan Vrdoljak bio direktor tvrtke od 2001. do 2009. godine, "kada prestaje raditi u ATO Inženjeringu i od tada prestaju svi kontakti s tvrtkom te bilo kakav utjecaj Ivana Vrdoljaka na poslovanje ATO Inženjeringa". Dodaje kako tvrtka  trenutno ima osam suvlasnika, od kojih je jedna i Tatjana Vrdoljak, bivša supruga Ivana Vrdoljaka, koja je u vlasništvo ušla rastavom braka te nikada nije bila djelatnica tvrtke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đurišić tvrdi kako su "dokumenti kojima se novinari služe za iskazivanje velikoga profita tumačeni na nestručan i tendenciozan način" te da ova tvrtka "nikada nije ostvarila prihode, a osobito ne profit, u iznosu 150 milijuna kuna, što je vrlo jednostavno provjerljivo na poslovnim portalima".

"Objavljena dokumentacija javne nabave odnosi se na ukupni natječaj, temeljem kojega je nekoliko tvrtki potpisalo ugovor s HEP-om, a ukupni iznos ugovora neutemeljeno je pripisan ATO Inženjeringu. Pripadajuće fakture sastavni su dio ugovora, a ne dodatak na ugovoreni iznos, te se iz ovoga tumačenja vidi dodatna namjera nanošenja štete i ugrožavanje poslovnog ugleda ATO Inženjeringa", dodaje se u priopćenju.

Navodi se kako je poslovanje  ATO Inženjeringa "transparentno, u skladu sa zakonima i predstavlja pozitivnu poduzetničku priču u kojoj su mladi ljudi razvili poslovne kompetencije i aktivnosti isključivo temeljene na znanju, o čemu svjedoče postignuta poslovna partnerstva i ostvareni certifikati kvalitete".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.