Obavijesti

News

Komentari 71

''Loše je ne monetizirati ceste jer je to pitanje javnoga duga''

''Loše je ne monetizirati ceste jer je to pitanje javnoga duga''
1

Idemo u javnu ponudu gdje će moći sudjelovati građani i mirovinski fondovi, rekao je premijer i dodao da se osjeća loše kada vidi da nam prijeti 4,5 mlrd. eura kamata

VIDEO

Premijer Zoran Milanović u emisiji Javna stvar na HTV-u rekao je kako ne vidi način da Ustavni sud zabrani referendum o autocestama kad je skupljeno dovoljno potpisa te još jednom potvrdio da je Vlada odustala od monetizacije autocesta. 

Priznao je da je odgovoran zato što građani nisu bili dovoljno informirani o planu A. 

- Idemo u javnu ponudu, gdje će moći sudjelovati građani i mirovinski fondovi - rekao je premijer i dodao kako se osjeća ''zaista loše'' kada vidi da nam u 25 godina prijeti više od 4,5 milijardi eura kamata, a 4 milijarde eura dužni smo za glavnicu za autoceste. 

Ipak, smatra da je ne monetizirati autoceste loše za Hrvatsku jer je to, kako je rekao, pitanje smanjenja javnog duga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

''Nisam zabranio fotografiranje na sjednici VNS-a''

Komentirao je i izostanak fotografiranja na sjednici za Vijeća za nacionalnu sigurnost, gdje je prvi put sjedio za istim stolom s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Kazao je kako nije točno da je zabranio fotografiranje i dodao da, ako mediji hoće njihove zajedničke fotografije, poziva Grabar Kitarović da "se nađemo na fotografiranju kada se otvara most na Čiovu za tjedan ili tjedan i pol".

Na pitanje hoće li predsjednica putovati na sjednice Europskog vijeća, premijer je rekao da to treba pitati predsjednicu. 

- Ona to nije objasnila. Vidim problem u tome da predsjednik sudjeluje i na summitima NATO-a jer se i ondje govori i o financijskim stvarima koje ona ne može obećati - poručio je. 

''Predsjednica treba dati konkretne mjere za tu sjednicu Vlade''

Naglasio je da vanjsku politiku vodi Vlada, a smatra da pet točaka iz pisma Kolinde Grabar-Kitarović nije dovoljan dnevni red za zajedničku sjednicu Vlade. 

- Ona nije poslala prijedlog dnevnog reda. Vlada nije parlaonica, a nije to ni Sabor - kazao je Milanović i dodao da predsjednica treba predložiti konkretne mjere za sjednicu.

Potvrdio je i da se u ovoj godini neće uvoditi porez na nekretnine. Dodao je da to nije bilo obećanje Europskoj komisiji jer njima ''može davati samo planove, a ne obećanja''.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS