Obavijesti

News

Komentari 10

Loše vijesti: Đuri Đakoviću ponovno su blokirani računi

Loše vijesti: Đuri Đakoviću ponovno su blokirani računi
1

Računi Đuro Đaković grupe ponovno su blokirani, izvijestila je ta tvrtka u četvrtak...

VIDEO

Poslovni računi Đure Đaković grupe danas su blokirani, kratko je u četvrtak priopćila ta slavonskobrodska kompanija  putem Zagrebačke burze

Blokada je uslijedila nakon što je krajem prošlog tjedna račun odblokiran i isplaćena zaostala plaća radnicima.

Račun tvrtke bio je blokiran i u razdoblju od 30. listopada do 8. studenoga.

Od utorka, 12. studenoga, svi radnici Đuro Đaković grupe nastavili su sa svojim redovitim radnim obvezama, nakon što su u ponedjeljak i posljednjoj grupi od 50-tak radnika plaće sjele na tekuće račune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Štrajk u Đuro Đaković grupi trajao je ukupno 24 dana.

U Đuri Đakoviću opet krenula proizvodnja, sad očekuju plaću
U Đuri Đakoviću opet krenula proizvodnja, sad očekuju plaću

Predsjednik uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović 30. listopada podnio je ostavku. U obraloženju svoje ostavke naveo je da se grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema -  nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Djelomično financijsko restrukturiranje grupacije, kako je naveo, započelo je odobrenjem HBOR-ova kredita od 95 milijuna kuna krajem 2018., ali je otežano prestankom financiranja vagonske proizvodnje. Financiranje proizvodnje vagona za izvoz Uprava je pokušala riješiti dogovorom s bankama, pri čemu su one tražile dodatne kolaterale od države.

Konačni model restrukturiranja smatra mogućim provesti sukladno Smjernicama EK-a o državnim potporama za restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama, naveo je Bogdanović u obrazloženju ostavke.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat je početkom mjeseca izjavio kako se budućnosti te kompanije razmatra s dva potencijalna strateška partnera i Vladom SAD-a.

Mediji su naime nedavno izvijestili o navodnom interesu američke kompanije BAE Systems za ulazak u vlasničku strukturu Đuro Đaković grupe, pri čemu BAE razmatra otvaranje središta za održavanje oklopnih vozila Bradley u u Slavonskom brodu. 

Razmatra se, rekao je tada Horvat, i strateško partnerstvo za Đuru Đakovića, te izvijestio da su u tijeku razgovori s dvije europske kompanije koje su pokazale interes. Njihovi predstavnici pozvani su su Hrvatsku, a jedna je potvrdila da će se odazvati, rekao je nedavno Horvat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina