Obavijesti

News

Komentari 635

Lošo: Naša vojska je za 2 dana u Ljubljani; Glavašević: Odje...!

Lošo: Naša vojska je za 2 dana u Ljubljani; Glavašević: Odje...!
1

Umirovljeni admiral HV-a Davor Domazet Lošo kazao je da ne vidi čime bi Slovenija uopće mogla prijetiti Hrvatskoj, ali jedna njegova rečenica nikako nije 'sjela' SDP-ovcu Bojanu Glavaševiću...

VIDEO

Preispitivanje borbene spremnosti slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, navela je umirovljenog admirala HV-a Davora Domazeta Lošu da proanalizira tu situaciju. Za portal Direktno.hr, Domazet Lošo je, među ostalim, kazao:  'U geostrateškom smislu, Slovenija je samo privjesak Hrvatske i ništa više od toga'.

- I to bi hrvatska politika nakon 2000. godine konačno trebala shvatiti. Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju, a to je za oktavu više - govori. 

Što se tiče oružane sile, Domazet-Lošo navodi kako su u Sloveniji imali simulirani rat.  

- 1985. godine u Ljubljani su se sastali slovenski i srpski intelektualci, srpski predvođeni Dobricom Ćosićem. Dogovorili su se da će Slovenija napustiti Jugoslaviju, a Srbija od njezinih ostataka napraviti Veliku Srbiju - kaže umirovljeni admiral HV-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čime bi oni nama uopće prijetili - pita se Domazet-Lošo, ističući da Hrvatska ima najbolje pješake na svijetu i dodaje: 'Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu'.

Ipak, iako Domazet-Lošo ne sumnja u spremnost hrvatske vojske, kaže da 'ne treba ništa zaoštravati, jer 'gospodari kaosa hoće kaos u Hrvatskoj'.  

- U tom kontekstu treba gledati sve ovo što se događa, od požara do ploča, fašista, antifašista, ustaša, ne-ustaša, i svega ostaloga. To je unutarnji kaos, i Slovenija to hoće iskoristiti jer joj se čini da je Hrvatska slaba - smatra Domazet-Lošo. 

Na nižoj razini, smatra Domazet Lošo, Hrvatska treba primijeniti potpunu kontrolu i zaštitu naših ribara po granici na sredini Savudrijske vale. 

Ova analiza, a posebice izjava o pješacima u Ljubljani očito je jako iznervirala SDP-ovca Bojana Glavaševića koji je Domazetu Loši poručio da odje... 

- Autom smo u Ljubljani za 1.5h - za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći - odje…'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 635
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS