Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Lovci su pobili domaće svinje: 'Pa, mislili smo da su to divlje'

Muškarci su, vraćajući se iz lova, uz prometnicu uočili više crnih slavonskih svinja, za koje su mislili da se radi o divljim svinjama, te su iz lovačkog oružja pucali po njima

125 komentara

Dvojica muškaraca pucala su jučer oko 12.20 sati u Smilčiću, na predjelu Gaj, na domaće životinje u vlasništvu 50-godišnjaka.

Muškarci u dobi od 61 i 62 godine su, vraćajući se iz lova, uz prometnicu uočili više crnih slavonskih svinja, za koje su mislili da se radi o divljim svinjama, te su iz lovačkog oružja pucali po njima. Ubili su dvije svinje, a jednu su teže ranili, dok su šest svinja lakše ozlijedili.

Ozlijeđenim životinjama je dežurni veterinar pružio pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanja kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić potpisao je 25. prosinca naredbu o odstrelu divljih svinja koja bi, kako strahuju zaštitari životinja, ali i mnogi lovci, mogla dovesti do potpunog istrebljenja ovih životinja.

Izlov divljih svinja naređen je zbog straha od afričke kuge, bolesti svinja koje još uopće nema u Hrvatskoj, a mnoge je zgrozila činjenica da je dopušteno ubijati i majke s mladuncima.

Možda vas zanima i ovo:
Message