Obavijesti

Promo sadržaj

Lucija Babić: Prvo zlato za Hrvatsku u sambu

Lucija Babić: Prvo zlato za Hrvatsku u sambu
7

Na bjeloruskim Europskim igrama 23. lipnja u Minsku sambistica Lucija Babić osvojila je prvo zlato za Hrvatsku

Sambo je na ovim Igrama pokazni sport, kojeg se predlaže za svrstavanje u kategoriju olimpijskog sporta u idućem olimpijskom ciklusu. U kategoriji do 68 kilograma Lucija je do zlata došla kroz tri pobjede. Najprije je pobijedila domaću bjelorusku predstavnicu Namazavu rezultatom 3-0. U napetoj polufinalnoj borbi moldavsku predstavnicu Budeanu svladala je s rezultatom 3-2 i osigurala nastup u finalu. Tamo ju je čekala Ukrajinka Moskalova. Babić dominantno pobjeđuje s 4-0 i osvaja prvo povijesno zlato s Europskih igara za sambo u Hrvatskoj. Babić je aktualna viceprvakinja svijeta te aktualna bronca s Europskog sambo prvenstva – ovim je zlatom kompletirala svoju zbirku medalja sa svih velikih natjecanja, a sve je to ostvarila u jednoj, tekućoj sezoni.

Na Europskim igrama za Hrvatsku isti je dan u kategoriji do 74 kilograma nastupio i sambist Dominik Sumpor. Dominik je do polufinala došao pobjedom protiv Azerbajdžanca Abdullayeva s rezultatom 3-2. U polufinalu zaustavljen je od Skryabina, aktualnog svjetskog prvaka iz Rusije (4-0). U borbi za broncu pobijedio ga je proslavljeni bjeloruski sambist Stsiapan Papou rezultatom 2-1. Sumpor je tako ostvario plasman petog mjesta.

Oba hrvatska sambo predstavnika dolaze iz zagrebačkog Sambo kluba „Zag“, čiji je trener Hrvoje Petranović. Petranović je ujedno i izbornik Hrvatske seniorske sambo reprezentacije, koja pod njegovim vodstvom uz pomoć predsjednika Saveza, Željka Banića, nastavlja nizati svjetske i europske uspjehe. Ukoliko sambo postane olimpijski sport, što je sve izglednije, Hrvatska bi se s punim pravom mogla nadati novoj olimpijskoj medalji.

Ove godine je sambo napravio veliki uspjeh i u disciplini combaz sambo, jednoj od najtežih borilačkih disciplina, kada je na  Europskom prvenstvu u Španjolskoj, Dejan Gunjević, iz Sambo kluba "Crows", osvojio broncu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini