Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
članak

Luka je srušio prve agresorske avione pa je junački poginuo...

Prije točno 28 godina Luka Andrijanić iz Velike Brusnice kraj Bosanskog Broda, srušio je prve zrakoplove JNA u Domovinskom ratu. Dogodilo se to na samom početku bitke za Vukovar

Komentari 154 Prikaži odgovore
Popularni
 • Popularni
 • Od najstarijeg
 • Od najnovijeg
 • Avatar Vlad
  Vlad

  U to vrijeme su mama i tata Plenkovića uz večeru sa kolegom internistom dogovarali dijagnozu sineku da ga proglase vojno nesposobnim ali da ga ne sprečava u napredovanju. VJERODOSTOJNO.

  42 Subota, 24.08.2019. u 07:22
  • Avatar balenkooo

   balenkooo: Vlad di si ti bio u to vrijeme?

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 08:12
  • Avatar Mrki Medo

   Mrki Medo: Čohao je muda Milanoviću. Fascinantno je kako ljudi zaboravljaju i tu liniju dezertera.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 09:06
  • Avatar sasa66

   sasa66: Očito da su neki na platnoj listi Anemičnog ili primaju mirovinu “zasluženo” pa im ne odgovara istina.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 09:20
  • Avatar Mrki Medo

   Mrki Medo: Potpuno krivo saša. Naime ja upozoravam da se zavoravlja ( čisto sumnjam slučajno ) kako je i drug Milanović bio nesposoban . Sve je to ista sorta ljudi. Beskičmenjaci.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 09:39
  • Avatar gddhhshs

   gddhhshs: na kraju možemo zaključiti da je oduvijek ginuli sirotinja a da su tatini sinovi bili po diplomacijama gdje su uživali daleko od patnji koje su prolazili domoljubi .

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 09:44
  • Avatar milicioner

   milicioner: gddhhshs, većinom si u pravu, ali ima i izuzetaka. Sin Gordane Turić, tada visokorangirane saborske zastupnice HDZ-a, i vrlo bliske Tuđmanu, poginuo je na ratištu u Sunji.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 10:30
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Ako je to uradio pre priznanja Hrvatcke kao samostalne države, onda obaranje tih aviona JNA je teroristički akt...

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 10:50
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: Šumadinac, ako je "jugoslovenska" (ne)narodna armija "dejstvovala" po "sopstvenom" narodu onada je ona prva prekršila Ustav SFRJ. "Osujećivanje" teroristričog čina nije terorizam. Ne znam baš srpski al' nadam se da si me "razumeo"

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 11:41
  • Avatar dal

   dal: Neće te taj razumit. Kao ni činjenicu da je jna, odlaskom s državnih granica, i napuštanjem jedne od 6 konstitutivnih republika, postala ''jna'', tj. strana vojska na području Hrvatske. Da ne spominjemo nasilnu promjenu ustavnih odredbi bivše države, oduzimanjem autonomije ...prikaži još! kosovu i vojvodini, još '89-e, od strane srbije. Već tad juga nije postojala. A to...što ''narodna'' vojska puca po (svom?) narodu...nećemo ni komentirat.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 12:21
  • Avatar dastipet

   dastipet: Zaboravio si spomenuti ostale, npr. Milanovoca, njegove ministre koji su bili na drugoj strani pa postali ministri sdp vlade, zaboravio si spomenuti pts-piovca invalida,podrumasa freda matica, ugrozene manjinske politicare koji sada i sada kukaju kao 90/91 god. njihovu bracu i ...prikaži još! rodbinu koji su cjeli rat bili i ostali na suprotnoj strani, bandite iz sdp koji 91 god. nije htio glasati za samostalnost RH, sdp koji su predali HR.oruzje teritorijalne obrane srbima, izdajnika mesica i jusipovica.Sto je s tim i slicnim banditima. Za tebe svaki normalan Hrvat moze zakljuciti tko si i sto si kao i koji ti je cilj komentara.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 14:09
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: dastipet, svaki normalan Hrvat zna što je bilo, ovo što si ti napisao je "rvacka" verzija dogođaja i jednako je realna kao i Vučićeva. Možeš se uhvatit za ruku s njim. Za početak imate njegovog potrčka Pupovca za koalicijskog partnera, ...prikaži još! što on kaže to je svetinja. Pitaj Plenkija, nisam čuo da ga demantira.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 14:39
  • Avatar dastipet

   dastipet: Tako je za vas prodavace magle-orjunase i ugrozene je rvacka. Za mene ce uvjek biti samo drzava Hrvatska.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 15:30
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Korisničko ime ,ako je JNA bila jedina legitimna sila u bišoj Jugi sa decom na odsluženju vojnog roka ,godište 18-19 ,pa okupiraju tu kasarnu a tu decu ubijaju ko divljać!iz lovačkog naoružanja ,zatvore vodu i preseku struju i ko je ...prikaži još! tu načinio agresiju i ko je koga okupirao!!!!????Bivše sam vojno lice ,ali hvala bogu u HR sam bi samo kao klinac u Gradac na more ,a BIH nikad,možda samo u prolazu!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 15:57
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: Sam nek ti Pupi poživi i nemaš se što sekirat, Vlada je stabilna. Možda jednom i naučiš razliku između Hrvata i Rvata.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 15:59
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: Šumadinac, bila je legitimna dok nije zauzela stranu, dok nije jedne naurožavala a na druge "dejstvovla". Navedi mi primjer kad je taj monstrum koji je nastao iz JNA upotrijebio silu protiv naoružanih srpskih civila (znaš onih bradatih, do zuba naoružani ...prikaži još! što su postavljali barikade po cesti)

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 16:03
  • Avatar dal

   dal: Šumadinac...ne čitaš što ti ne odgovara, a? JNA NIJE bila legitima vojna sila u Hrvatskoj, nego AGRESORSKA vojska. A to, što ste kao taoce držali tu djecu u kasarnama, to je na vašu sramotu. Zaboravljaš da se iz tih kasarni ...prikaži još! prašilo po gradovima, da ste pokušali ''manevre'', i izlazak u područje one ''sao neke'', kako bi stali na neke ''granice', i naoružali dodatno onu bandu tamo...? i onda se čudiš što smo vam blokirali izlazak? Da, iz lovačkog naoružanja, to si jedino istinito rekao...a sad nabroji što ste vi imali u kasarnama, i čime ste sve gađali po gradovima?

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 16:07
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: TI bradati su ubili 3 vojnika JNA pijani i rekli kako su to ustaše uradilio iz zasede a nisu ,oni su to uradili ,arkanovi!!!Jer nisu hteli da kleknu!!!sva troica nisu imala 20 godina!Slušaj DAL, 500.000 vojnika je bilo na drini ...prikaži još! i samo su gledali dok se sprovodila oluja ,dogovor Tudjman - Sloba, da je ta vojska krenula ,pregazila bi vas a teritorije okupirane.Molite boga što e to nije desilo,slavite svoju oluju...

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 16:41
  • Avatar dastipet

   dastipet: Sumadinac sto pises lazi. Niti jednom zarobljenom jna vojniku nije pala dlaka s glave. Nahranili smo ih i organizirali svakom od njih povratak kucama. Ako je stradalo jna vojnika to je mislim bilo nesto u Sloveniji i Ostarijama kada je ...prikaži još! jna kukavica, casnik dignuo u zrak veliko vojno skladiste (sklop)zajedno sa jna vojnicima.Ono se nalazilo smjesteno u brdu. Sreca sto nije uspio njegov naum jna kukavice da odjednom digne sva skladista u zrak jer bi Ogulin, Karlovac i ostala okolina bila sravnjena sa zemljom. Vasa samo lazima ispunjena propaganda od uvjek manipulira vama. Zato i prolazite lose u svim sukobima. Mozes si pogledati unistenje skladista Ostarije. Postoji snimak. Tu je mislim stradalo oko 14 jna vojnika i nas jedan branitelj. Po njemu i njegovom pokojnom bratu danas se zove podrucna osnovna skola u Ostarijam. I njega su tvoji odani jna cetnici kod Siska ubili te nakon toga tenkom prelazili preko njega. Zrinko skolski prijatelju i Sinisa , HR. sokolovi pokoj vjecnu vam zelim

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 17:34
  • Avatar dal

   dal: Dakle, ''šumadinac''...i opet ne komentiraš bit stvari, ono vezano za ''regularnu armiju''...Klizav teren, a? A, što se tiče tih tvojih 500.000....dakle, vidljivo je da si generacija 2000-a, ili kasnije. Nemaš ti pojma ni o ratu, ni o situaciji u srbiji, ...prikaži još! u to vrijeme. Pogledaj po net-u koliko ste uspili mobilizirat u onom trećem pokušaju..koliko ste imali goriva, čak i ni municije...Pa čovječe božji, niste uspili niti one ''krajišnike'' nagovorit da brane svoje kuće, a ti meni pričaš o nekih pola milijuna srba na Drini..Ajde se malo ''edukuj'', prije pisanja budalaština. A jedna od nih je da smo ikad planirali krenut prema srbiji, pa zdrava pamet te uči da bi samo budala osvajala to tamo...za kojeg vraga?? Pa vi ste osvojeni, nemaš kosovo, nemaš sandžak, otići će i vojvodina, otišlo 'drugo oko iz glave''...sami ste, zbijeni oko te šumadije, i nešto u tom beogradskom pašaluku. Neš ti zemlje za osvajanje...Uostalom, Hrvati nisu ni željeli osvajački rat, vodili smo obrambeni. Uspješno. I...kad vas je već toliko bilo...a kog vraga niste udarili na cca. 200.000 Hrvatskih vojnika, i okupirali Hrvatsku? Al' ga valjaš, a?

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:00
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Ja sam ne samo generacija posle 2000 nego 1978 ,ratna klasa podoficira ,komandir 2 voda na topu 130mm i kasnije kad sam napustio komandir odeljenja na ognju - artiljerija!!!Nisam bi na BIH i HR ratište ,bio sam mlad za ta ...prikaži još! a ratišta,za Kosovo jesam ,ali ne i na kosovo!Budi srećan da tih 500.000 nije prešlo drinu ,zahvali Miloševiću!!!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:29
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: daastipet : nisam ni rekao za vas Hrvate ,Slovenci su ih ubijali ko džukele lovačkim puškama a pre toga zatvorili vodu i okupirali kasarne!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:38
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Dal : samo ti ponižavaj oko Kosova , Vojvodine ,Sandžaka,nemoj sutra da ti se sve to obije o glavu!!!!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:41
  • Avatar dal

   dal: A ja ponavljam da si rođen najranije 2000-e, ako ne i kasnije. Inače ne bi pisao bedastoće o nekih pola milijuna srba-vojnika. Da išta znaš o ratu i vojsci, znao bi da niste koga imali poslat niti pokupit one frižidere ...prikaži još! i ''belu tehniku'', koju niste pokupili u početku rata. Kad su vam se počele vraćat ''crne vreće'' iz Hrvatske, naglo je nestala ''hrabrost'' i ''bratska ljubav''. Dakle, ponavljam: provjeri odziv na mobilizaciju iz '93/'94. Imali ste više dezertera, nego onih koji su ostali. I, da bude jasno...to su riječi vaših generala, pogledaj malo po net-u, i na youtube-u, pa ako nabrojiš 1000 ( 'iljadarku' ) vojnika '95-e, ja ću se odmah predat. Mogli ste se šepurit '90-e, kad nismo imali ništa, ali '94/95...jedina bi vam opcija bio Krf ( ponovno ) da smo krenuli oslobađat Istočnu Slavoniju vojnim putem.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:47
  • Avatar dal

   dal: Razmišljaj ti o svojoj glavi, ne brini za moju. Ovo s kosovom, sandžakom, vojvodinom su - činjenice. A ponizili ste se sami, svi bježe od vas, ne bez razloga.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:48
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Dal: normalno kada čoveka u sred noći mobilišu da ide na ratište u HR ,a nikad tamo nije bio ,niti zna šta tamo traži ,normano da nema morala da ratuje,ali 1999 je Srpska vojska pokazala i te kako morala 78 ...prikaži još! dana protiv najače armade od 19 zemalja,je...la ih maketama samo tako ,uz minimalne gubitke.Toliko je nato bio ljut da je počeo da udara samo po civilima ,jer vojsci ništa mogao nije!Još posle F-117A hahahhahha!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:53
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: I koliko znam i zvanično su Raška olast - Sandžak kao i Vojvodina deo srbije i nema ni traga cepanju,sem kosova.Možda je to tvoja želja ili vlažni snovi :-)

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 18:56
  • Avatar dal

   dal: Mali, odrasti. Da su vas zaista željeli istuć, moga si ti rušit na desetke tih 117-ica, sve bi ti bilo uzalud. Ono je bila opomena da ne prčkate po kosovu, i ispunila je cilj. Je, vojsci ništa nije mogao, kad ...prikaži još! ste se sakrili u mišje rupe...A ovo za ''cepanje''...ma, ajmo mi lipo prestat pričat, vidim da nisi dorastao trenutku, i da nemaš pojma o čemu govoriš, osim što ''svršavaš'' na rušenje neke 117-ice. Broji radije koliko je tvojih ''poniralo''. Ajde, guštaj ti sam sa sobom, gren ja na Rivu, popit kavu.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 19:19
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: Šumadinac iz Kragujevca, uzbuđuje te kad pogledaš kroz prozor i vidiš ožiljke po gradu iz '99. ...(Kasarna “Vojvoda Radomir Putnik” u centru Kragujevca, bile je meta NATO aviona 28. maja, i pogođena je s tri projektila. Velika materijalna šteta na ...prikaži još! vojnim objektima se vidi i danas, 16 godina kasnije, a od detonacija su popucala mnoga stakla u centru grada.)... neka, to vam je bila opomena za sve što ste radili van Šumadije. Nijedan hrvatski vojnik nije kročio na teritorij Srbije, osim ako ne računaš Stjepana (Stevana) Filipovića kojeg ste lijepo sredili u Valjevu.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 20:03
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Pitaj Američke generale ,šta misle o srpskoj vojsci 1999 godine, strategiji ratovanja i maskiranja,ne moraš nas pitati pitaj njih i videćeš kakvo strahopoštovanje imaju ,jer su mislili da će srpsku armiju sravniti za tri dana a odužilo se na 78!!!I ...prikaži još! nisu je uništili ,te su morali produžiti rok još tri dana za povlačenje!Kada su videli koja se sve tehnika povlači sa Kosova ,sam britanki general uz viski je rekao ,pa šta smo mi uopšte uništili!?MAKETE ,prijatelju MAKETE!!!!!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 20:07
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Korisničko ,upravo si pogodio u srž ,ja sam 1999 godine bio u toj kasarni radomir putnik i prilikom bombardovanja sve mi je pogorelo ,odeća uniforma a moj major predivan čovek HRVAT,zajedno sa ugovorcima gasio!Moj komandir Šiman Pavle,predobar lik i naš ...prikaži još! starešina,nije mogao da napreduje do pukovnika ,samo zato što je čist Hrvat!!!On mi je iz vatre spasavao odeću!Volim ga kao drugog oca!Tad je bio major ,sad je u penziji...

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 20:15
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: A što ne popravite te makete više? Usput, kažeš 78 dana, koliko ono NATO bocka Afganistan, ne samo iz zraka kao Srbiju. Hoćeš reči da su Talibani puno jača sila od vas jer tamo nije ispunjen cilj, a kod vas ...prikaži još! je(ste), za samo 78 dana. Junački podvili repove i pobjegli s Kosova.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 20:16
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: Alo čoveče ,ni jedan vojnik a znam dosta prijatelja koji su bili na Kosovu ,nisu hteli da se povuku ,zapadni izaslanici su došli i Miloševiću pokazali prazan sto!E kažu ovo će ti biti Beograd ako ne povučeš trupe sa Kosova!Znači ...prikaži još! rekli su da će sravniti Beograd ,jer su i oni izgubili stpljenje ,tada je Milošević naredio vojsci da se povuče ,koja ni 5% nije bila uništena!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 20:50
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: A da su vas bombardovali a hteli su 1995 kad ste hteli ka Banja Luci ,ako to uradite bombardovaćemo vas kao Srbe!!Da u toj oluji ,pa što niste krenuli ka banja luci !?Srpska armija se 1999 nosila protiv 19 najačih ...prikaži još! h država i pritom sa minimalnim gubicima ,sem avijacije!!!

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 20:58
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: Šumi pogubio si se, 1995 je netko rekao "Bombardirat ćemo vas kao Srbe 1999"?. Da li je Hrvate na kraju zaustavio NATO ili 500.000 Srba na Drini? Odluči se.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 21:46
  • Avatar Vlad

   Vlad: Banja Luka je bila pred padom isto kao i B Gradiška... Prodor je bio zaustavljen uz intervenciju SAD-a zato što cilj Hrvatske vojske nije bio osvajanje. Što bi Hrvatska sa ispražnjenim područjem? Područja tzv. SAO Krajine je danas uglavnom pusto ...prikaži još! i to je jedan od razloga zaostajanja hrvatskog gospodarstva. "Gavrilović se opskrbljivao stokom iz Banovine koja je sada pusta da Liku i dijelove Korduna i Dalmatinske zagore ne spominjem.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 21:59
  • Avatar dastipet

   dastipet: Sumadinac protiv tvojih velikosrba kao dragovoljac u ruku sam pusku uzeo vec u 10 mj. 90 god. kada nisi mogao znati sto donosi sljedeci dan. Mnogi drugi kod nas su za to vrjeme kao nezainteresirane osobe samo pratile dnevne dogadaje. ...prikaži još! Ne zamjeram nikome ali kako je vrjeme prolazilo ljudi su i kod nas progledali te uvidjeli sto nam se od vas sprema. Naravno kasnije se velika vecina mobiliziranih ljudi s radoscu prikljucila HV. Do tada sa prkosom i ponosom sam vam se suprostavljao sa obicnim Thompsonom i 4 okvira umetnuta u opasac,a ne u rap jer ga nismo imali.Ti mozes pisati sto hoces ali vjeruj mi kako god ti snio mi bi vas bez obzira na sve sto si usno pojeli za dorucak. Mi smo branili i oslobadali svoj dom i zemlju, a moral je kod nas tih godina bio toliko jak i nabijen emocijama da nas nitko od tvojih ne bi mogao zaustaviti. I sada osjecam to vrijeme, vrjeme ponosa i slave sto smo oslobodili i pod okrilje vratili svoj teritorij.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 22:06
  • Avatar dastipet

   dastipet: Izgubio sam dosta prijatelja, zdravlja, zenin suprug kao policajac poginuo je upravo od cetnicke granate jna tenkova koji su sa lokalnim srbima iz smjra l.Jaenice i Plitvica usli u Saborsko i do zadnjog temelja ga srusili. Pobili oko 50-staraca i ...prikaži još! nesto policajaca,branitelja.Pazi i tada je takozvana jna bila uz lokalne srbe koristeci tom prilikom u napadu na Saborsko mnostvo tenkova i oklopnih vozila kao i 9 migova. Postoji snimak pa si ga malo prouci. Da li si uopce mozes i malo predociti kolike ste zlocine pocinili po HR, a sve uz pomoc tkz.jna i seseljevog, milosevicovog, vucicevog....plana o granicama srbije na relaciji Virovirica-Karlovac-Ogulin-Karlobag.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 22:08
  • Avatar dastipet

   dastipet: Hahaha ajm sorry zenin brat. Laka vam noc

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 22:11
  • Avatar dastipet

   dastipet: Dragi Mate i tebi pokoj vjecni kao i ostaloj 4 poginulih policajaca s kojima si sahranjen i sada djelite mjesta jedan do drugoga.S neizmjernom zahvalnoscu i radoscu sto si bio brat moje supruge i casno poginuo u obrani domovine ja ...prikaži još! a i cjela moja obitelj cesto navratimo na tvoj grob i grobove kolega kako bismo vam se naklonili i zapalili svjecu.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 22:33
  • Default avatar - ŠumadinacKG

   ŠumadinacKG: dastipet : Pogledaj danas realnost ,koliko Srba ima u Hr!?Koliko izbeglice ,večite izbeglice koje pokupovaše sva naša radna mesta ,pre svega u policiji im danas u Srbiji ,dok starosedeoci gladuju ,oni prodaju humanitarnu pomoć na pijacama - toliko im treba.A ...prikaži još! kada ih napadnemo vade se da su jadne izbeglice!OVK terosristička gde mi je i jedan vaš lik kome je otac bio u zengama,priznao da je njegov otac 1974 godine išao da guši na Kosovu pobudu šiptara.Oni su lepo pre 30 godina zacrtali ,deo Srbije, deo Crne Gore, deo Makedonije i Grčke -VELIKA ALBANIJA, i svi se pravite blesavi kad se to sprovodi, svi se hvataju velike Srbije ,a Albanci pred nosom cele evrope prave veliku Albaniju, zar to nije licemerje!!???

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 18:46
  • Avatar dal

   dal: Je. A je licemjerje što si došao kidat 1/3 Hrvatske, i pripajat...čemu? Jesmo i došli tebi krast komad dvorišta? Sad ti se vraća, karma je za*ebana stvar, čudiš se šta ste sve manji, i manji...? Sjeti se, ili pitaj, koliki ...prikaži još! ste željeli bit '90-ih? I koliko je to koštalo ljudskih glava? I ti pričaš o licemjerju...Dogodit će se upravo ono što ste sami započeli, odavno - komadić oko beograda će bit srbija, ostalo će podijelit bugari, albanci, kosovari, muslimani.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 20:45
  • Avatar Korísníčko íme

   Korísníčko íme: Moj Šumadinac, dok ne shvatite u čemu je problem, odnosno u kome je problem, bit će te sve manji, usamljeniji i sve jadniji. Pogledajte se u ogledalo i priznajte si što ste. To vam je jedina nada.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 21:03
 • Avatar jo2hn8ny
  jo2hn8ny

  Neka mu je vječna slava i hvala.

  Subota, 24.08.2019. u 07:06
 • Default avatar - _vatrogasac_
  _vatrogasac_

  Još jedan od heroja o kojima se puno ne govori. Počivao u miru vojniče i vječno hvala!

  3 Subota, 24.08.2019. u 07:24
  • Avatar Kuhača

   Kuhača: A kad bi se pricalo o junacima,herojima,mladosti koja je dala i zadnju kap krvi za ovu zemlju jer portale pune clanci o:korupciji,lopovluku,ubojstvima ,droga,zdrastvo,skolstvo ,poljoprivreda itd.itd Itd.cvrsta nula sa predznakom minusa....

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 08:48
  • Default avatar - bracKO

   bracKO: Ima i živih heroja ali ih u drugim člancima kad se govori o braniteljima, dobro popljujete

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 19:02
  • Avatar Kuhača

   Kuhača: Ima ima koji su itekako naplatili svoje sudjelovanje u ratu!Branitelji moraju biti ko jedan ko na ratistu da se cuva steceno ,drugo je sto ima uljeza oni dobro znaju koji su...mislim da osjecaju bar zrno srama pred pravim braniteljima!Osobito oni ...prikaži još! i koji su dobili cinove po politickoj opredjeljenosti!FUUUUJ!

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 11:05
 • Avatar John Doe Jr.
  John Doe Jr.

  zahvaljujući takvim junacima danas u izobilju žive političari, ratni profiteri i ostali njihovi bližnji hohštapleri

  2 Subota, 24.08.2019. u 08:13
  • Avatar Kuhača

   Kuhača: Zato jer dozvoljavamo,da smo mi nesto bolji nebi oni uzivali na ukradenim novcima: EEEEE MOJ LUKA ,nije ti nikakva razlika u danasnje vrijeme medu politicarima bio ti hrvatski ili bosanski gradanin ....zao mi tvog zivota za ovo sto danas imamo.....

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 08:40
  • Avatar tomislav10

   tomislav10: "Sjaši Kurta da uzjašeš Murta" mene nekako sve podsjeća na ovu narodnu poskočicu

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 10:00
 • Avatar gddhhshs
  gddhhshs

  Hrvatski sokol i heroj , laka mu bila Hrvatska zemlja ....

  Subota, 24.08.2019. u 09:39
 • Avatar Osijek-1
  Osijek-1

  "Oni su Hrvatska, njima je dugujemo". Počivajte u miru Božjemu, Luka, i hvala Vam!

  25 Subota, 24.08.2019. u 08:52
  • Avatar b@nir@na zbog istine

   b@nir@na zbog istine: zas je lik pucao (i oborio) dva aviona tada jedine regularne vojske koja su bila u izvidjanju ? halo, pa gdje to ima? however, rest in pieces

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 09:05
  • Default avatar - li15

   li15: ... U 14 sati avioni su napali Osijek... Citaj dalje pa daj sam sebi odgovor na besmisleno pitanje. Ta ista jedina regularna vojska je stala na stranu cetnicke paravojske i skupa s njom cinila zvjerstva po Vukovaru.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 10:37
  • Default avatar - Reginaldo

   Reginaldo: b@nir@na zbog istine, napisati "počivao u komadima" o 19-godišnjem mladiću koji je poginuo od eksplozije mine je nešto najodurnije što sam vidio u zadnjih nekoliko mjeseci. Ovo nema šanse da je pogreška, nisi ti slučajno prešla na engleski..

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 11:19
  • Avatar dal

   dal: Uh, Gustizia...ajde, ajmo reć da je 'lapsus scrivere''...A, što se ostalog tiče, ono nisu bili avioni regularne vojske. Ista ne postoji od trenutka raspada juge, tj. oduzimanja autonomije kosovu i vojvodini, a naročito odlaskom s državnih granica, i napuštanjem jedne ...prikaži još! od 6 konstitutivnih republika bivše države. Dakle - ''izviđači'' agresori.

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 15:38
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Na Vinkovce su prve 3 granate ispaljene iz Mirkovaca 18.7.1991. Govori li to nešto??

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 17:00
  • Avatar giustizia

   giustizia: govori . . . da ne znas tko ih je ispalio. mozda su cetnici, mozda ustase da bi se uzbudila javnost i mas mediji kao "gadja nas JNA", a u biti nikakvih dokaza za to nema. a kao isti primjer ...prikaži još! cu ti navesti granatiranje srpske pravoslavne crkve Svetog Nikole u samom sredistu Karlovca, sto metara od samog sredista zvijezde (centra grada) i 300 metara (preko trga) od katolicke crkve "Svetog trojstva" koja se nalazi na drugom kraju trga . . . kao sto rekoh, vijest je bila da su srpsku pravoslavnu crkvu izgranatirali cetnici, a gadjajuci katolicku crkvu, samo sto su bili toliko neprecizni (citaj pijani) da su umjesto katolicke, pogodili i tesko ostetili svoju. I pazi sad, 90% ovaca pusi tu spiku .... Ono, promasiti 300 metara :)) . . . ali, avaj, nije cak ni to problem, jer pijani, nestrucni cetnici su bili u stanju cak i to realizirati, nego, sto je glupa ustasija ostetila tesko SJEVERNU - KONTRA stranu od polozaja cetnika, koji su se nalazili na juznoj strani Karlovca (na Turnju). Jos vise, crkva je toliko ostecena, da i laik vidi da je postavljen eksploziv a ne da je ostecena artiljerijskom ili raketnom paljbom. Slag na tortu je raznesena DONJA sjeverna strana crkve, koju nikako (zbog okolnih zgrada) nije mogla pogoditi niti granata niti raketa. kao sto rekoh, procula se vijest, da su cetnici srusili sami svoju crkvu i to je bila "istina", godinama. a u glavama nekih "pametnih", kao sto ste vi, to je "istina" i dan - danas.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:29
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: U Mirkovcima su bile svega 3 kuće nastanjene Hrvatima u to vrijeme. I nemojte mi drviti o tom što se i kako i gdje granatiralo. Živjela sam 300m od policijske postaje, dobili smo u zgradu ohoho četničkih i tzv.jna "porcija2.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:31
  • Avatar giustizia

   giustizia: A momak koji je glupo izgubio zivot, svoj mladi zivot - tek sto je poceo zivjeti, zbog gluposti, zbog nekog dokazivanja (ne znam kome), sto je drugo mogao ocekivati? Znam, nista, jer da je razmisljao, ne bi radio to sto ...prikaži još! o je radio. dakle, kao sto sam rekla vec milijun puta, tko se maca laca, od maca i pogiba. RIP

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:31
  • Avatar giustizia

   giustizia: A jeste? Pa sigurno ste vi prvi poceli, izazivali su pijanci pripucavanjem, pa su pijanci s druge strane odgovorili. Prosto ko pasulj. Znam za takve slucajeve. Vidjela u Karlovcu. Ustase pripucaju prek Korane, a cetnici uzvrate . . . . ...prikaži još! i tako 4 godine ... A kad je bilo zatisje, ustase posalju par gajbi karlovacke cetnicima, a ovi vrate nekoliko boca kordunaske sljivovice

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:34
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Da nije bilo tog mladog momka "koji je glupo izgubio život" u Vukovaru ne bi bilo 96 poginule male djece već možda 300. Grad bi vjerojatno pao u ruke četnika i tzv.jna nakon mjesec dana. Da nije Merčep prvi postavio ...prikaži još! linije obrane nakon masakra 12 redarstvenika u Borovu Selu. Onom istom u kojemu su sve roletne spuštene kad idemo odati im dužnu počast svake godine. Gleda laćanja mača Glasnović je vrhunski formulirao "Tko se tenka laća limenkom se vraća".

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:35
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Ma naravno, uvijek je napadnuti narod sam kriv ako se gleda od strane komšija. Krivi Slovenci, pa Hrvati, pa dva naroda u BiH, Albanci na Kosovu. Svi samo ne oni.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:36
  • Avatar giustizia

   giustizia: Da Tudjman nije vratio 2 autobusa djece sa ljetovanja iz Crikvenice u pakao Vukovara, ne bi ih poginulo ni toliko. Da ustase nisu okupirale kasarnu JNA u Vukovaru i pripucavale na vojnike JNA cijelo ljeto, uskrativsi im struju, vodu i ...prikaži još! snabdijevanje hranom, ne bi niko poginuo u Vukovaru a mozda rata ne bi ni bilo. No, kao sto sam sto puta rekla, sve se to moralo izdesavati, jer tako je to rezirao Bilderberg, USA i D, te stoga, kraj se vec znao.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:39
  • Avatar giustizia

   giustizia: A non stop, oni s kratkom pamecu, izostavljaju da je npr i u Slov i u HRV pogotovo, prije rata zivjelo na milijune Srba ! Autoktonih Srba koji su na teritorijama tadasnje SRH (Slavoija, Kordun, Krajina hrvatska i bosanska) zivjeli ...prikaži još! stoljecima . . . . nisu oni nikud isli van, nego su na svojim ognjistima cekali ustase da ih pitaju "za koga ste". Kao mene npr - znaci, ne izmisljam , nego ti govorim cinjenice. Ali, ajde ti to dokazi nekkom sa naocnjacima. nemere da ga j . . . elt te ...

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:42
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Autobuse nije vratio Tuđman niti su djeca vraćena iz svih mjesta kamo su odvezena. Iz vukovarske kasarne dragovoljci su izvlačili svakog ročnika koji se odlučio ili mogao otići, dali mu oko 6000 tadašnjih dinara i otpratili ga do najdalje točke ...prikaži još! u smjeru gdje je želio otići. Neki su od njih ostali i priključili se zengama. Onog trenutka kad su Slovenija i Hrvatska odlučile otići više nije postojala JNA u ove dvije nekad republike a sad države. Je, i memorandum sanu-a je pisao Bildeberg, ako ćemo se lagati.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:42
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Vama se ništa ne može dokazati jer ne želite vidjeti drugu stranu te vaše istine. "na milijune Srba" - ma dajte me najte!!!

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 12:43
  • Avatar giustizia

   giustizia: Srbi na teritoriji SR Hrvatske osamdesetih godina : 532.000 , SR Slovenije 42.000 i BiH 1.321.000 , pa dodajmo tome jos sveukupno jos oko 740.000 Srba koji su se izjasnjavali tada kao Jugoslaveni (i ja i moja obitelj medju njima) ...prikaži još! ) . . . to ti je babonka minkjauzenica sveukupno preko 2,5 milijuna Srba na teritoriji SR H, SR S te BiH . . . . . To su za matematicki i jezicno pismene - milijuni ! E sad, sto ti nisi u stanju skontati , sracunati najjednostavniju matematiku, nije ti kriva ni giustizia ni srbi . . . . I velis ti, "ma dajte me najte " - e bas te jesam, evo ti , hehe . . . i odozada i sprijeda ;) p.s. dajte me najt nije glasanje sosa iz Srema, vec si to pobrala od purge . . . . meni se vidi da si precesto na kavi u ZGu ;)

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 13:23
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Glede Hrvatske 532000 i gotovo. Jugosloveni su bili i pripadnici drugih nacija u RH koji su se tako izjašnjavali zbog društvenih pogodnosti: državni posa s naglaskom na vojsku i policiju, društveni stanovi iz džepova hrvatskog naroda, povlastice itdd. Mada to ...prikaži još! o nije vaš posao, zadnju kavu u Zg popila sam prije točno 2 godine, 5 mjeseci i 2 dana:)

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 13:32
  • Avatar giustizia

   giustizia: Ja sam u komentaru iznad spomenula milijune Srba u Slov, HR i BiH (prije rata) tako da je moj komentar apsolutno tocan, vjeran i istinit a tvoj , samo glede HR je apsurdan, da ne kazem onu tezu rijec (jer ...prikaži još! gradjanski rat 1991 - 1995 se odvijao i u Sloveniji i u BiH a sto bi apropò trebala znati jer su regularne hrvatske vojske ulazile agresorski na teritorij tada nove samostalne drzave "Bosne i Hercegovine" - naravno, to o agresiji hrvatske na Bosnu ne vrijedi ako priznas da je bio gradjanski rat). Ovo "objasnjenje" zasto se netko izjasnjavao "Jugoslavenom" granici s ludoscu, sto me od tebe niti ne iznenadjuje! . . . . . . . p.s. ..bate, al si se gadno posvadjala sa purgom kad pamtis tocno u dan kad ste jedna drugoj .... jelte ;)) ..... haj lp i nek decko RIP

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 14:06
  • Avatar dal

   dal: Uh...puno podataka, a ja već star čovik, e mogu sve popamtit...Ali ono, šta mi pada na pamet - juga je stvorena ( udružena, slobodnom voljom svih!) od 6 republika ( ulazit u povijest stariju od juge, jednostavno se ne isplati...), ...prikaži još! i dvi autonomne pokrajine. Pa su te republike, i AP-e, bile definirane granicama. Pa se ''udruga'' počela klimat, s jasnim naznakama razdruživanja ( još tamo neke 89-e, nakon oduzimanja autonomije pokrajinama, u upadom srbije u monetarni sustav federacije ). E, sad...kako se razdružit? Na kojim granicama? Ako je zaista u sloveniji bilo toliko srba, kako to da je jna doslovno pobjegla iz slovenije? Kako to..da srbi iz srbije nisu išli branit svoju braću u sloveniju? Kako nisu ''zaokružili'' teritorij naseljen srbima u sloveniji, kao što su zaokružili u Hrvatskoj? Nadalje: ne sjećam se baš dobro...ali, čini mi se da nitko '90-e nije tjerao srbe iz Hrvatske ''preko Drine''...Je, bit ćemo pošteni, bilo je pritisaka, bilo je i pojedinačnih ekcesa...ali, baš 532.000 + 740.000 (?!) da netko može tek tako protjerat bez otvorene agresije, bez oružja...teško. Što se onda događa? Jna odlazi iz slovenije ( naravoučenje: brak razvrgnut, obitelj u rasulu, čeka se samo ''presuda'' o razvodu ), ''sao neka'' zaokružuje neke granice ( unutar granica ), siječe Hrvatsku po pola...Sva jna ( čitaj: ''jna'' ) se seli u Hrvatsku, ''čisti'' se od svega što se ne ''uklapa'', staje kao neka ''tampon-zona'' BAŠ na granicama te ''sao neke''...

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 14:52
  • Avatar dal

   dal: ...usput, ingerencija rješavanja problema ( barikade, neposluh milicije ) jest bio ( po važećim zakonima juge ) isključivo u domeni republika. Zašto je onda ''jna'' spriječila uredovanje tad još republičke milicije, na području ''balvanaša''? Treba se sjetit...srce ljeta, balvani na ...prikaži još! cesti..komunikacija prema zagrebu nemoguća...Što je to Hrvatska morala mirno gledat, i tolerirat? Nadalje...BiH...cijela logistika, ''dobrovoljci'', hrana, naoružanje...sve je u onu ''sao neku'' išlo preko bosne. Alija je govorio '' to nije naš rat'', i pokušavao ostat po strani...Hercegovci su spriječili izlazak ''jna'' iz mostara, i izmještanje na Viganj ( navodno manevri, moš' mislit..), odakle je Split, i cijela Srednja Dalmacija bila na topometu...Uostalom, s teritorija BiH se dnevno prašilo po Hrvatskoj, pa se postavlja pitanje...da li je Hrvatska imala pravo odmaknut opasnost ulaskom na teritorij susjedne države ( to pravo je čak regulirano međunarodnim normama o ratovanju!) ...E, sad...to, što je nekom porastao apetit...pa je želio ''gricnut'' malo Hercegovine ( kad su već srbi držali 73% BiH teritorija !!)...pa onda i to što su muslimani shvatili da je rat u Hrvatskoj IPAK njihov rat...u ''moru'' događanja, stvari su prilično jednostavne - imaš republičke granice, i građanski rat u BiH. Ako se povlači pitanje učešća HV-a u Bosni...onda se mora povuć pitanje učešća: 1. ''jna'', 2. dobrovoljaca iz srbije; 3. muđahedina i muslimana s bliskog istoka.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 15:02
  • Avatar dal

   dal: A što se brojki tiče...koliko je ''čega'' i gdje bilo...činjenica ostaje da su Hrvati u Srbiji bili, i ostali manjina, kao i srbi u Hrvatskoj, i Sloveniji. Imali su mogućnost izać na referendum, bojkotirali su ga ( istina...rezultat referenduma se ...prikaži još! znao unaprijed, upravo iz razloga brojnosti hrvatskog, u odnosu na srpski narod ).

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 15:06
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: Hm, da. Na vašu žalost, giustizia, živjela sam i to vrijeme. Dobro se sjećam tko se i kako zapošljavao. Tko je bio na čelnim mjestima gotovo svih državnih institucija. Hrvatska u svojoj povijesti nije napadala susjede. U BiH je ušla ...prikaži još! temeljem sporazuma Tuđman - Izetbegović, što naravno nije odgovaralo četnicima i tzv. jna. Za sve ostalo samo i dalje proizvoljno konstruirajte. Osobi s kojoj sam tada popila kavu ni vi ni ja nismo do članka, znate. I muškog je roda:)

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 15:59
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: dal@ ne vrijedi dokazivati onima koji su izgubili sve privilegije. Koji sad moraju zaraditi ono što troše. Preostaje im jedino muljati i dalje, samo te su bajke pročitane kod hrvatskog naroda.

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 16:01
  • Avatar giustizia

   giustizia: ma znam, znam babonka . . . . znam gdje si bila i kod kog, ali ne mozes poreci da na toj kavi nije bila i purga. a sarmantnom gospodinu kojem nisi do clanka cestitam na jakim zivcima ;) p.s. ...prikaži još! to sto za sebe kazes da mu nisi do clanaka, sto da ti radim . . . nije moja krivica zaa tvoju prizemnost ... ali da mene mijesas u tu komparaciju, a ne poznajes me . . . stvarno si prekipila ;)) . . . . . . p.s. ne porici - sve mi je ispricala purga ;)

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 19:02
  • Avatar Osijek-1

   Osijek-1: E da znate ne bi pisali bedastoće. Samo levitirajte u svom svemiru:)

   Odgovori Nedjelja, 25.08.2019. u 20:43
 • Default avatar - snsilvija
  snsilvija

  Neka mu je slava vječna!

  Subota, 24.08.2019. u 09:52
 • Avatar giovanni123
  giovanni123

  Posavina je uvijek bila i bit će za Hrvatsku !! Posavci su na broj stanovnika poslije Vukovara u domovinskom ratu imali najviše poginulih ..Sve za Hrvatsku ,, Hrvatsku niza šta!! Luka neka Ti je Laka Hrvatska gruda ..Počivao u Miru Božjem ,, 🇭🇷❤️

  Subota, 24.08.2019. u 12:27
 • Avatar morello
  morello

  Legenda

  Subota, 24.08.2019. u 09:32
 • Avatar bitos
  bitos

  Počivaj u miru i danas nas nazivaju Bošnjacima a neznaju da smo veći Hrvati nego što su oni ikad bili (vrijedi za pojedince koji neznaju ko su Bošnjaci a tko bosanski Hrvati )

  Subota, 24.08.2019. u 09:50
 • Default avatar - Ilija Babić
  Ilija Babić

  vječna hvala i slava,velika mi je čast što sam te poznavao i što sam iz Brusnice.

  Subota, 24.08.2019. u 12:37
 • Avatar milicioner
  milicioner

  i ja sam bio dragovoljac, ali nikad više ja ne bih išao ratovati za ovu državu, moj Luka...., ne znam kako bi ti razmišljao o tome, da nisi stradao....

  Subota, 24.08.2019. u 10:32
 • Default avatar - medved12
  medved12

  Legenda živi vječno!! O ovome se treba pisati i govoriti!!

  Subota, 24.08.2019. u 11:44
 • Avatar jure28
  jure28

  Spavate li mirno mineri?!

  Subota, 24.08.2019. u 11:14
 • Avatar OS_LEGA
  OS_LEGA

  Čudo pa smijete o BRANITELJIMA i HEROJIMA pisati javno. Zar se ne bojite reakcija iz Srbije i od "vječnog koalicijskog partnera" Pupovca? Vječna slava i hvala heroju.

  1 Subota, 24.08.2019. u 13:03
  • Default avatar - KrešoKovačić

   KrešoKovačić: zahvaljujući takvim junacima danas u izobilju žive rvacki političari, ratni profiteri i ostali njihovi bližnji hohštapleri

   Odgovori Subota, 24.08.2019. u 14:38
 • Avatar škver
  škver

  E, moj Luka a život je jedan.

  Subota, 24.08.2019. u 10:06
 • Default avatar - Garaffa
  Garaffa

  Fala buraz

  Subota, 24.08.2019. u 11:12
 • Default avatar - tico2
  tico2

  To je prica a ne nas cirkus (sabor)

  Subota, 24.08.2019. u 14:38
 • Default avatar - Veritas_91
  Veritas_91

  Gdje su sad oni koji prozivaju BOSANCE i HERCEGOVCE? ti koji to rade su vjerovatno za vrijeme rata bili u Muenchenu ili u USA na usavršavanju engleskog.... u mojoj jedinicu su bila dva hercegovca i četiri bosanca.... nitko ih nije ...prikaži još! je mobilizirao niti je to trebao,.... stavili su svoje živote za Hrvatsku...i to već od samoga početka rata.....A danas oni koji su učili engleski im posprdno odbaciju ..... sramite se!

  Subota, 24.08.2019. u 15:45
 • Avatar Dudek Duduman
  Dudek Duduman

  Pravno gledano Jugoslavenska Narodna Armija je bila "narodna" do trenutka kad nije postala "protu-narodna", JNA avion koji puca na civilne mete u Jugoslaviji ni po čemu više nije avion "JNA" u smislu narodne armije Jugoslavije, nego avion JPNA, Jugoslavenske Protunarodne ...prikaži još! Armije, odnosno u to doba SNA, Srpske Narodne Armije, koja je zbog izrazitog KUKAVIČLUKA srba koji su svoje nacionalne težnje sakrili ispod suknje Jugoslavije (Srbi,Hrvati,Slovenci,Makedonci,Crnogorci i Albanci), pa ispada da je JNA ratovala protiv Hrvatske. U stvarnosti protiv Hrvatske je ratovala SNA, Srbpska nardona armija, kukavice, koje su zadržale JNA obilježja najviše iz razloga vlastitog kukavičluka. Tako i dezerterstvo - pravon, gubi težinu.

  Subota, 24.08.2019. u 16:49
 • Ne slažeš se? Komentiraj!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message