Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

Mađarski MOL dobit će cijelu našu Inu, nafta ide u Mađarsku

Hrvatska javnost nema uvid u te pozadinske igre, pregovore i dogovore koji su se intenzivirali prošle godine i u konačnici će popraviti odnose Mađarske i Hrvatske

75 komentara

Mađari definitivno dobivaju političko-gospodarsku bitku s Hrvatskom. Mađarska igra dugoročno.I MOL i mađarske vlasti, na čelu s Viktorom Orbanom, izvrsno su koordinirani, a Vlada RH ipak je popustljivija, stjerana u kut i nekim prijašnjim pogrešnim odlukama i presudama poput onih iz doba Ive Sanadera.

Hrvatska javnost nema uvid u te pozadinske igre, pregovore i dogovore koji su se intenzivirali prošle godine i u konačnici će popraviti odnose Mađarske i Hrvatske.

Iz diplomatskih krugova potvrđeno nam je da je ova Vlada postavila kao imperativ popravljanje odnosa s Mađarskom i rješavanje svih otvorenih pitanja. Ali uz visoku cijenu. Ukratko, MOL će imati kontrolu i većinsko vlasništvo nad Inom! Nafta s hrvatskih polja vjerojatno će završavati u Mađarskoj umjesto da se prerađuje u Sisku i Rijeci.

Hrvatska je zauzvrat dobila ulazak Ine u Petrokemiju i spas te tvrtke, iako je novim investitorima osigurala vrlo povoljne uvjete, te možda mađarsku potporu u gradnji LNG terminala, ulazak u OECD i Schengen. Ne bi bilo čudno da na neki čudan način Hrvatska odustane i od progona Zolta Hernadija iako se Vlada nikako ne bi trebala petljati u sudske postupke.Novi Express, na kioscima u petak!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message