Obavijesti

News

Komentari 19

Ma koje proljeće, stiglo je ljeto: Temperatura 'skače' i do 30°C

Ma koje proljeće, stiglo je ljeto: Temperatura 'skače' i do 30°C

Popodne i prema kraju dana u sjeverozapadnim predjelima, ponajprije uz granicu sa Slovenijom postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak

VIDEO

Pretežno sunčano i dalje iznadprosječno toplo, ujutro uz obalu i prema otvorenom moru mjestimice magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:43

Popodne i prema kraju dana u sjeverozapadnim predjelima, ponajprije uz granicu sa Slovenijom postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne u Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29 stupnjeva Celzijusovih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Važno je napomenuti da službene prognoze najavljuju temperature zraka mjerene u hladu, na visini od dva metra. Stoga, na suncu će temperature biti još više, te slične onima usred ljeta. 

Najtopliji travanj u povijesti? Očekujte prave ljetne vrućine...
Najtopliji travanj u povijesti? Očekujte prave ljetne vrućine...

Ponedjeljak - oblačnije, nestabilnije, i dalje toplo...

Kako navodi HRT-ov Meteo kutak, u Slavoniji, Baranji i Srijemu će još biti stabilno. Doduše ne sasvim vedro kao tijekom nedjelje već poslijepodne uz visoke koprenaste oblake. Vjetar uglavnom slab jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 11 °C, a najviša dnevna između 27 i 29 °C, kao da je kraj lipnja.

Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, te pretežno sunčano uz većinom slab jugozapadni vjetar. Poslijepodne, uz umjeren razvoj oblaka, uglavnom u Hrvatskom zagorju te osobito Međimurju postoji mogućnost za lokalno kratkotrajnu kišu ili pljusak. 

Pretežno sunčano bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu, a vjetar će biti slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni. Ujutro na moru, osobito prema otvorenom, mjestimice sumaglica, a moguća je i magla. Najviša temperatura i dalje od 22 do 27 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije sunčano. Ujutro je mjestimice moguća magla, osobito prema otvorenom moru, a poslijepodne koprenasta naoblaka. Ujutro tiho ili slab vjetar, a od sredine dana do umjeren zapadnjak uz malo valovito more. 

Nebo je 'paralo' 50.000 munja! Stiže nova promjena - vrućina
Nebo je 'paralo'  50.000 munja!  Stiže nova promjena - vrućina

I na jugu Hrvatske ujutro do 15 °C, mirno i bez vjetra, te uz mogućnost sumaglice i magle prema otvorenom moru. Danju sunčano, poslijepodne uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, a more malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 °C.

U utorak nestabilnije, u srijedu ponovno sunčanije, pa opet oblačnije...

U utorak i od četvrtka na kopnu još malo nestabilnije, pa se uz promjenljivu naoblaku očekuju i lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u sjeverozapadnim i gorskim krajevima. U srijedu većinom sunčano, ujutro ponegdje uz mogućnost magle. I dalje toplije od prosjeka, premda će u utorak i osobito petak temperatura biti niža, uz sjeverni vjetar.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i toplo, osobito u Dalmaciji. Malo nestabilnije bit će u utorak i četvrtak na sjevernom dijelu, moguće i uz malo kiše ili lokalni pljusak, a od petka i u Dalmaciji. Ujutro i iduća dva dana mogućnost lokalne sumaglice ili magle, a u četvrtak će zapuhati jugo, u petak bura, navode HRT-ov meteorolog.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.